Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ…!

Την ίδια ώρα που η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στα ελληνικά νησιά έχει χτυπήσει κόκκινο ενώ επικρέμαται η απειλή της εισβολής
χιλιάδων μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών που ήδη έχουν αναστατώσει τα νησιά, οι Έλληνες σπεύδουν ομαδικά στις μικρασιατικές ακτές για… να κάνουν τα ψώνια τους!

Την ίδια ώρα που στους καταυλισμούς των παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου γίνεται το έλα να δεις και η αναστάτωση είναι σχεδόν καθημερινή, οι κάτοικοι αυτών των νησιών σπεύδουν καθημερινά στις απέναντι μικρασιατικές ακτές για να κάνουν των ψώνια τους από τα τουρκικά παζάρια.
%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bb

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, καθημερινά σχεδόν από την Μυτιλήνη σπεύδουν περίπου δυο χιλιάδες Έλληνες στην απέναντι αγορά του Αϊβαλή για να ψωνίσουν τα πάντα από ρούχα, οικοδομικά υλικά, οικιακά ειδή μέχρι και… τρόφιμα από τους Τούρκους. 

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα όπως αναφέρεται, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση από ελληνικής πλευράς που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος τουριστικός πράκτορας, Eşref Jale, στο μεγάλο παζάρι που γίνεται κάθε εβδομάδα την Πέμπτη έρχονται από την απέναντι ελληνική ακτή με τουρκικά φέριμποτ σε κάθε δρομολόγιο περίπου…900 Έλληνες για να αγοράσουν από την τουρκική αγορά.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο κάθε Έλληνας μπορεί να ξοδέψει και μέχρι 200 (!!!) ευρώ, αγοράζοντος σχεδόν τα πάντα, την ίδια ώρα που λέμε πως δεν υπάρχουν χρήματα λόγω οικονομικής κρίσης. Ο πρόεδρος μάλιστα των Τουριστικού Ιδρύματος του Αϊβαλή, Ümit Özgültekin, ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάθε Πέμπτη έχουμε ελληνική εισβολή στην τουρκική αγορά.

Δηλαδή ελληνική έφοδος προς… “απελευθέρωση’ της Μικράς Ασίας αλλά για… κατανάλωση.

Ιδού λοιπόν η καινούργια έκδοση της ελληνοτουρκικής φιλίας! Μάλιστα...

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...