Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Τι τρέχει να προλάβει ο «σουλτάνος» μέχρι τον Δεκέμβρη…

trumperdogan

Ο «παμπόνηρος» Τούρκος πρόεδρος βρίσκοντας αφορμή την ετήσια συνάντηση των Αμερικανών μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, θα επιδιώξει πάση θυσία
να συναντηθεί με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τράμπ για να προωθήσει την ατζέντα του, σε βάρος των γειτονικών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος...

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε για μία πολύ πιθανή του συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την κυριακάτικη τουρκική εφημερίδα Sabah.

«Έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ετήσια συνάντηση των Αμερικανών μουσουλμάνων, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στο Σικάγο, και εκεί θα μπορούσαμε να συναντηθούμε με τον Τράμπ , εάν η συνάντηση είναι σε θέση να υλοποιηθεί », δήλωσε ο Ερντογάν, στους Τούρκους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας στην Τουρκία μετά επίσκεψη στο Ουζμπεκιστάν.

Νωρίτερα ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας συνεχάρη τον νέο Αμερικανό πρόεδρο για την εκλογή του , ενώ συζήτησε μαζί του για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος «σουλτάνος» έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ, για να πλησιάσει και να αναπτύξει στον νέο πρόεδρο τις θέσεις του, αναζητώντας κοινό τοπίο «συνεννόησης». Βέβαια το ίδιο παιχνίδι παίζει και με τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος δεν είναι ευχαριστημένος από την γενικότερη στάση του Ερντογάν στην Συρία.

Ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας θα προκαλούσε τον ρωσικό παράγοντα ο οποίος θα εκδικούνταν με απίστευτη δύναμη στα «ανατολίτικα παζάρια» της Τουρκίας και φυσικά αποδυνάμωση της ελληνικής θέσης. 

Ωστόσο ας κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς ο Τραμπ δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδια του σε γεωπολιτικό επίπεδο και ως εκ τούτου τίποτα δεν μοιάζει βέβαιο για τα σχέδια του «σουλτάνου»...

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...