Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Οι συμμαχίες που επιδιώκει η ελληνική πλευρά.

Την Αίγυπτο όσο και την Κύπρο έχει στο πλευρό της η Ελλάδα προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι συζητήσεις για την οριοθέτηση της πολυπόθητης ΑΟΖ, ένα θέμα που έχει μείνει στα χαρτιά από το 2014 και τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, φαίνεται πως ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα ακολουθήσει μία πιο επιθετική πολιτική σχετικά με τις συνομιλίες που θα χρειαστούν για να προετοιμαστεί το έδαφος.

Για αυτό τον λόγο, ο Νίκος Κοτζιάς κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο την επόμενη βδομάδα, θα προσπαθήσει να επιτύχει συμφωνία από τον Αιγύπτιο ομόλογό του. 

Ειδικότερα, το μόνο που μένει είναι η συμφωνία της Αιγυπτιακής πλευράς ότι το σύμπλεγμα των νησιών του Καστελόριζου συνιστούν περιοχή όπου θα επιτραπούν οι γεωτρήσεις.

Εν αντιθέσει με την Αιγυπτιακή ηγεσία που αντιδρά πάρα πολύ θετικά, ο «μπαμπούλας» της Τουρκίας καλά κρατεί, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να επιδιώκει διμερείς επιμέρους συμφωνίες με χώρες όπως η Αίγυπτος και η Ιταλία, προκειμένου να έχει στα χέρια της ένα σκληρό διαπραγματευτικό χαρτί.

makeleio.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...