Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτο:Δήλωση Κοτζιά ΥΠΕΡ της Τουρκίας!

kotzias-14-11-708

Τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία επέκρινε ουσιαστικά ο Νίκος Κοτζιάς,
μετά από την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε στις δηλώσεις του ότι η κριτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Αγκυρα δεν είναι πάντα παραγωγική!

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν υπήρξε πρόοδος ή δέσμευση των Ευρωπαίων στην τήρηση των βασικών κριτηρίων στη συζήτηση για τη βίζα, ο κ. Κοτζιάς απάντησε στην ΕΡΤ: «Επειδή εδώ και 24 χρόνια συμμετέχω, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν περίοδοι με πολύ φιλική διάθεση -θα έλεγα καμιά φορά ακόμη και παράλογη- έναντι της Τουρκίας και περίοδοι, όπως σήμερα, που η κριτική απέναντι σε αυτή τη χώρα δεν είναι πάντα παραγωγική»!

Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή διαπραγμάτευση για την Αλβανία, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η θέση της Ελλάδας είναι ότι πρέπει η γειτονική χώρα να ικανοποιήσει και τις πέντε προϋποθέσεις, όχι μόνο τη μία που αφορά το δικαστικό, για να έχει ουσία η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ.

Τέλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε «Νομίζω ότι, ως συνήθως, όποιος παρακολουθεί την πολιτική ζωή σε μία χώρα μέσω των δημοσκοπήσεων, μετά εντυπωσιάζεται για το πόσο έξω πέφτουν οι δημοσκοπήσεις».


πηγη