Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτο:Δήλωση Κοτζιά ΥΠΕΡ της Τουρκίας!

kotzias-14-11-708

Τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία επέκρινε ουσιαστικά ο Νίκος Κοτζιάς,
μετά από την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε στις δηλώσεις του ότι η κριτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Αγκυρα δεν είναι πάντα παραγωγική!

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν υπήρξε πρόοδος ή δέσμευση των Ευρωπαίων στην τήρηση των βασικών κριτηρίων στη συζήτηση για τη βίζα, ο κ. Κοτζιάς απάντησε στην ΕΡΤ: «Επειδή εδώ και 24 χρόνια συμμετέχω, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν περίοδοι με πολύ φιλική διάθεση -θα έλεγα καμιά φορά ακόμη και παράλογη- έναντι της Τουρκίας και περίοδοι, όπως σήμερα, που η κριτική απέναντι σε αυτή τη χώρα δεν είναι πάντα παραγωγική»!

Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή διαπραγμάτευση για την Αλβανία, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η θέση της Ελλάδας είναι ότι πρέπει η γειτονική χώρα να ικανοποιήσει και τις πέντε προϋποθέσεις, όχι μόνο τη μία που αφορά το δικαστικό, για να έχει ουσία η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ.

Τέλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε «Νομίζω ότι, ως συνήθως, όποιος παρακολουθεί την πολιτική ζωή σε μία χώρα μέσω των δημοσκοπήσεων, μετά εντυπωσιάζεται για το πόσο έξω πέφτουν οι δημοσκοπήσεις».


πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...