Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για το ΧΡΕΟΣ!

Κάτι δεν πάει καλά...Κάτι σκοτεινό φαίνεται πως κινείται στο παρασκήνιο και σίγουρα όχι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών...

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του ESM που αποκαλύπτει η Wall Street Journal, o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων μείωσης του ελληνικού χρέους κατά είκοσι μονάδες μέχρι το 2060.

Οι προτάσεις που γίνονται περιλαμβάνουν επιμήκυνση ορισμένων δανείων στήριξης και «πάγωμα» κάποιων επιτοκίων, ώστε να προστατευθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός από τον κίνδυνο μελλοντικών αυξήσεων στους τόκους.

Οι προτάσεις του ESM δεν έχουν γίνει ακόμα δεκτές από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Αν γίνουν θα εφαρμοστούν σταδιακά μέχρι και το 2018. Πάντως ο ίδιος ο ESM τονίζει πως τα μέτρα αυτά δε θα πετύχουν από μόνα τους, αλλά η επιτυχία εξαρτάται και από τις Αγορές γενικά αλλά και από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Με πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% και με υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας, τότε όση μείωση και αν γίνει στον ίδιο παρονομαστή θα βρεθούμε. 
Βέβαια το παραμύθι το ξέρουμε. 

Αν (τονίζουμε το αν) προχωρήσει η Ευρώπη σε τέτοια μείωση (20 μονάδες μέχρι το 2060!) τότε ο Τσίπρας θα επιχειρήσει μία επικοινωνιακή καταιγίδα για να διατυμπανίσει την ‘επιτυχία’ του και μετά θα προκηρύξει εκλογές… 

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...