Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Κοντά σε ΣΥΡΡΑΞΗ:Θερμό επεισόδιο με αμερικανικό ελικόπτερο!

583d2aedc36188f2138b462a
Το περιστατικό, που έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, είναι πιθανό να επιδεινώσει την αμοιβαία… έχθρα μεταξύ στρατών των δύο χωρών!

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στα Στενά του Ορμούζ, όταν ένα ελικόπτερο των ΗΠΑ τύπου MH-60 πέταξε σε απόσταση μισού μιλίου (0,8 χιλιόμετρα) από δύο ιρανικά πλοία σε διεθνή ύδατα. 

Ένα από τα πλοία, το οποίο φέρεται να ανήκει στην Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά του Ιράν, έστρεψε ένα από τα όπλα του εναντίον του ελικοπτέρου. 

Σημειώνουμε ότι τα περιπολικά πλοία των Ιρανών είναι εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα ή χαμηλού διαμετρήματος κανόνια.

«Η συμπεριφορά σύμφωνα με τα στάνταρ μας είναι προκλητική και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κλιμάκωση», δήλωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι θεωρούν την πράξη «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική.»

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά μεταξύ Ιρανών και Αμερικάνων καθώς το τελευταίο αποτελεί το τέταρτο μέσα στη χρονιά. Το πλέον αξιοσημείωτο έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν συνελήφθησαν δέκα ναύτες των ΗΠΑ καθώς οι βάρκες τους πέρασαν σε ιρανικά χωρικά ύδατα. 

Τα πλάνα που αργότερα έγιναν viral έδειξαν τους Αμερικανούς ναύτες γονατιστούς στο κατάστρωμα του σκάφους περιπολίας με τα χέρια τους ψηλά και, στη συνέχεια, καθισμένους σε ένα δωμάτιο όπου οι Ιρανοί τους έδωααν τσάι, εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμα…

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...