Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:''SPIEGEL'' - ΠΗΓΕΣ THΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πηγές, από Ελληνογερμανό σύμβουλο της Μέρκελ, ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως η καρέκλα του τρίζει και είπε να παίξει το τελευταίο του χαρτί... Πήρε τηλέφωνο τον Σόιμπλε και προσπάθησε να πιέσει για την δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος, αλλιώς θα αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Και νόμιζε ο Αλέξης ότι θα ταρακουνηθεί ο Γερμαναράς…

Ο υπουργός Οικονομικών όμως της Γερμανίας που τον έχει ήδη ξεγραμμένο όπως και η Μέρκελ, του «έστειλε ραβασάκι»: «Κωλόπαιδο μάζεψέ τα και φύγε, έχεις τελειώσει. Κάνε ότι θες!»  

Αυτό ακριβώς του είπε ο Σόιμπλε επί λέξη χωρίς ΚΑΜΙΑ υπερβολή. Η πηγή μας είναι καλά πληροφορημένη. Πιο έγκυρη δεν γίνεται. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που τον βρίζει ο υπουργός Οικονομικών. Του έχει σούρει κατά καιρούς τα εξ’ αμάξης.  Για πολύ «ψαλτήρι» μιλάμε…Είναι που τον υπολογίζουν και πολύ οι Ευρωπαίοι βλέπετε γι αυτό!

Οι Γερμανοί τον έχουν ξεγραμμένο τον «πιτσιρικά» του ΣΥΡΙΖΑ που βύθισε την Ελλάδα στο απόλυτο σκοτάδι...

Η πιο πιθανή και επικρατέστερη ημερομηνία εκλογών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι  στα μέσα με τέλη  Φεβρουαρίου.

Οψόμεθα…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσεχώς θα έχουμε ΡΑΓΔΑΙΕΣ πολιτικές ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το κρίσιμο Eurogroup και υπογραμμίζεται η καθοδική πορεία του έλληνα πρωθυπουργού στις δημοσκοπήσεις – «Από τον Σόιμπλε εξαρτάται πλέον η δημοσιονομική μοίρα της Ελλάδας», επισημαίνεται στο γερμανικό περιοδικό.

Ενώ πλησιάζει η καίρια Δευτέρα και το Eurogroup, στο οποίο θα κριθεί αν έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στήριξης και αν ληφθούν πρώτες αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το περιοδικό Spiegel δημοσιεύει στη διαδικτυακή του έκδοση σχετική ανταπόκριση από την Αθήνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Και άφες ημίν τα χρέη ημών».
Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «η συνεδρίαση του Eurogroup κρύβει έναν τεράστιο κίνδυνο για τον Αλέξη Τσίπρα. Εάν αναβληθεί μια ελάφρυνση του χρέους ή ακόμα χειρότερα ζητηθεί από την Αθήνα αυστηρότερη λιτότητα, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός κινδυνεύει να καταρρεύσει πολιτικά. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα στο Eurogroup θα αναζωπύρωνε τις εικοτολογίες για πρόωρες εκλογές που πιέζουν ήδη τον Τσίπρα. Η οργή των ψηφοφόρων για την κυβέρνηση θεριεύει όλο και περισσότερο μπροστά σε μια κρίση που έχει γίνει από καιρό μόνιμη κατάσταση. Στις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας χάνει.»

Και συνεχίζει:
«Για το Spiegel πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα ήταν ό, τι χειρότερο ενόψει άλλων, αποφασιστικών αναμετρήσεων σε μεγάλες χώρες, λόγω του ανερχόμενου λαϊκισμού, λόγω της επίφοβης συμφωνίας με την Τουρκία που μπορεί να οδηγήσει σε νέα έξαρση του προσφυγικού, λόγω του νέου Αμερικανού προέδρου Τραμπ. Και άλλοι στην Ευρώπη θα προτιμούσαν μια ικανοποίηση των ελληνικών προσδοκιών».

Ο ρόλος του Σόιμπλε
«Η Κομισιόν ωστόσο», τονίζει το γερμανικό περιοδικό, «έχει μόνο περιορισμένο λόγο στο ζήτημα αυτό, το δε Eurogroup είναι μόνο στα χαρτιά μια συνάθροιση ίσων. Τον λόγο έχει πρωτίστως ένας, από τον οποίο εξαρτάται πλέον η δημοσιονομική μοίρα της Ελλάδας: ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Που όμως δεν βλέπει γιατί είναι επείγοντα τα ζητήματα που επισημαίνει η Αθήνα. Και φυσικά, με το βλέμμα στραμμένο στις γερμανικές εκλογές του 2017, ο Σόιμπλε δεν θα γίνει πιο γενναιόδωρος.»

Ως γνωστόν το ΔΝΤ ζητά επίσης την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να γίνει διαχειρίσιμο. «Υπάρχει όμως και ένας ακόμα δρόμος για το ΔΝΤ», καταλήγει το Spiegel, που θα έκανε ευτυχισμένο και το Βερολίνο, αλλά θα προκαλούσε στην Ελλάδα πολιτική καταστροφή. 

Εάν ελαφρύνσεις του χρέους δεν τίθενται πλέον επί τάπητος, τότε περισσότερη λιτότητα και υψηλότεροι φόροι θα διασφάλιζαν τα αναγκαία πλεονάσματα στην Ελλάδα, διαμηνύεται από την Ουάσιγκτον. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία για την ελληνική κυβέρνηση.»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...