Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ:ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η «13 ΣΥΝΤΑΞΗ»...!


Με τη μορφή τροπολογίας κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων,
που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Διάγγελμα του ως «13η σύνταξη».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με το οποίο επεκτείνεται στους Δήμους όλης της χώρας ο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο συμπεριλαμβανομένης της τροπολογίας αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την προσεχή Πέμπτη.
Με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων θα καθοριστούν οι δικαιούχοι και τα ποσά που τους αναλογούν της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή:

«Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών οργανισμών κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2016, όπως διαμορφώνεται από την παρακράτηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης του αρ. 44 του ν. 4387/2016 δεν υπερβαίνει το ποσό των 850 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο καθορίζεται στο ποσό κατά το οποίο το προαναφερθέν άθροισμα συντάξεων υπολείπεται από τα 850 ευρώ, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Διαφορετικά καθορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ.
 

Η ενίσχυση καταβάλλεται στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2016 από τον ΕΦΚΑ κατόπιν επιχορήγησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής θα καθοριστούν από υπουργική απόφαση ενώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 617 εκατ. ευρώ.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...