Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης

Σε απολογία έγινε  γνωστό ότι καλεί ο Ολλανδός υπουργός εξωτερικών Μπερτ Κούντερς τον πρέσβη της Τουρκίας μετά την αποκάλυψη 
για έργα και ημέρες υπαλλήλου της πρεσβείας...!

Η εφημερίδα Telegraaf δημοσίευσε σήμερα δηλώσεις του Γιουσούφ Ατζάρ του Τούρκου ακολούθου στην Ολλανδία και υπεύθυνου για τις θρησκευτικές υποθέσεις  ο οποίος παραδέχθηκε  ότι μάζεψε ονόματα συμπαθούντων προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν  τα οποία στη συνέχεια μεταβίβασε στην κυβέρνηση Ερντογάν. 

Η έρευνα έγινε μέσω τζαμιών που λειτουργούν από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων  (Diyanet) για πιθανά μέλη του κινήματος Γκιουλέν. 

Το κίνημα και ο ίδιος ο Γκιουλέν ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ κατηγορούνται ότι κρύβονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Την περασμένη εβδομάδα στο Hürriyet Daily News είχε δημοσιευτεί άρθρο που έλεγε ότι η τουρκική Diyanet  είχε συγκεντρώσει πληροφορίες από ιμάμηδες σε 38 χώρες για τις δράσεις πιθανών υποστηρικτών του Γκιουλέν.  

Ο ίδιος ο Ατζάρ είπε ότι στην υπόθεση αναμείχθηκε αποκλειστικά ο ίδιος και κανένας άλλος. 

Πάντως τόσο το ολλανδικό παράρτημα του Diyanet όσο και η τουρκική πρεσβεία αρνούνταν μέχρι πρότινος ότι είχαν συγκεντρωθεί πληροφορίες και διαβιβάστηκαν στον Ερντογάν.

crashonline.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...