Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΙΑ - Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:Κίνδυνος για «ατύχημα» στο Αιγαίο


Στο…κοκκινο τα ελληνοτουρκικά.
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να συμβεί κάποιο «ατύχημα» στο Αιγαίο, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο «στόχαστρο» του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ΥΠΕΘΑ εκτιμά ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιλαμβάνεται πως η δημιουργία Κουρδικού Κράτους είναι πλέον ισχυρή πιθανότητα και «γι’ αυτό το λόγο αυξάνει τις απειλές προς την Ελλάδα, προκειμένου να διαπραγματευτεί».

«Δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα «ατύχημα»», δήλωσε ο κύριος Καμμένος και εξήγησε πως: «Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια εμπλοκή».

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται», κατέληξε ο κύριος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...