Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ:''Όχι μόνο πιάσαμε τους στόχους αλλά τους ξεπεράσαμε''...

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Βουλή
στα πλαίσια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017:

Άκουγα τον κ. Μητσοτάκη και ήρθε στο μυαλό μου η παροιμία με το βοσκό και τον λύκο. Φώναζε ο βοσκός, πουθενά ο λύκος. Ξαναφώναζε ο βοσκός. Μαζεύονταν οι χωριανοί πουθενά ο λύκος. Ξανά τα ίδια. Στο τέλος κανένας δεν του έδινε σημασία. Το ίδιο θα πάθετε και σεις. Πέρυσι τέτοιο καιρό, σ' αυτήν την αίθουσα ψηφίζαμε τον προϋπολογισμό του 2016. Φώναζε η ΝΔ τότε ότι ο προϋπολογισμός είναι εικονικός και δεν θα πιάναμε τους στόχους. Και το ΔΝΤ τα ίδια έλεγε.

Αμφισβητήσατε ότι θα κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση, μιλούσατε για καταστροφή και ζητούσατε εκλογές. Τις προεξοφλούσατε κιόλας, πριν προλάβετε να αναλάβετε καθήκοντα. Οι εξελίξεις σας διέψευσαν. 

Οι αξιώσεις σας δεν ικανοποιήθηκαν. Δεν μαθαίνετε από τα παθήματα. 

Λίγο αργότερα, όταν κλείσαμε την αξιολόγηση, δηλώνατε βέβαιοι ότι δεν θα πιάσουμε τους στόχους και ότι ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί μέσα στο 2016. 

Το λέγατε ως σύγχρονοι προφήτες της καταστροφής. Τα λέγανε και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που σας στηρίζουν. Το καλοκαίρι πρωτοσέλιδα για τον κόφτη γιατί "έχουμε αποτύχει". Όχι μόνο δεν ενεργοποιείται αλλά υπερκαλύψαμε τον στόχο των εσόδων από 0,5% σε 1,1%. Υπερκαλύπτουμε για δεύτερη χρονιά δείχνοντας αξιοπιστία. 

Προς απογοήτευσή σας αντί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ενεργοποιήθηκε ο δότης’’,τόνισε ο κ.Τσίπρας και συμπλήρωσε ‘’Αυξήσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και η άντληση ΕΣΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία. Συνολικά 14 δις ευρώ. Να πως θα έρθει ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης για το 2017 που αποτελεί και πρόβλεψη όλων των θεσμών ευρωπαϊκών και μη. Και να πως θα αναζωπυρωθεί η οικονομία. ‘’

Για την οικονομία ο πρωθυπουργός τόνισε:Όχι μόνο πιάσαμε τους στόχους αλλά τους ξεπεράσαμε. Και προς μεγάλη σας απογοήτευση, η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιήθηκε αλλά επέστρεψε και σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε:

‘’Με πικρίες με απογοητεύσεις η πλειοψηφία του λαού συμμερίζεται το όραμά μας. Στο τέλος της δύσκολης πορείας θα καταφέρουμε να δικαιώσουμε τους πόθους και τις θυσίες, της μεγάλης πλειοψηφίας για την οποία αγωνιζόμαστε. 

Το 2017 θα είναι έτος ορόσημο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Με ανοιχτή την καρδιά υπερψηφίστε τον για να προχωρήσουμε μαζί στην επόμενη μέρα.’’

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...