Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ...

Διάτρητα τα μέτρα ασφαλείας...
Την επομένη της δολοφονίας του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα έγραψα στην Ελεύθερη Ώρα (Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016):

“Οι πρώτες ουσιαστικές μας πληροφορίες, κάνουν λόγο, ότι η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, ήταν μια καλοστημένη προβοκάτσια των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να δυναμιτίσουν την τριμερή συνάντηση της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν στη Μόσχα για το συριακό ζήτημα, αλλά ταυτόχρονα να βάλουν βόμβα στα θεμέλια της προσέγγισης των σχέσεων Πούτιν και Ερντογάν, που ομαλοποιήθηκαν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου κατά του Τούρκου Σουλτάνου. Άλλωστε, ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για προβοκάτσια που είχε ως στόχο την ειρήνη στη Συρία”.

Επίσης, ανέφερα και την εκδοχή “που συζητιέται έντονα και αναλύεται δεόντως, η οποία υποστηρίζεται από το τούρκικο καθεστώς, ότι δηλαδή η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη υποκινήθηκε από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ορκισμένο εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ”. 

Υπάρχουν πολλά γκρίζα σημεία στη δολοφονία...
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας, τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις, που προήλθαν από ανθρώπους που γνωρίζουν τις ακριβείς διαδικασίες τέτοιων εκδηλώσεων, όπου μετέχουν υψηλότατα στελέχη – όπως ο Ρώσος Πρέσβης – χωρών σε άλλη χώρα. Και μάλιστα όχι της οποιασδήποτε χώρας. Εδώ μιλάμε για τον Πρέσβη μιας από τις δυο παγκόσμιες υπερδυνάμεις, τη Ρωσία, σε μια χώρα – την Τουρκία – υψηλότατου κινδύνου, που τα μέτρα ασφαλείας αξιωματούχων άλλων χωρών θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Σε τέτοιες υψηλές προσωπικότητες λοιπόν, τη φύλαξη και την ασφάλεια την χρεώνεται, εκτός της προσωπικής ασφάλειας του ξένου αξιωματούχου, επικεφαλής αξιωματικός με ομάδα της υπηρεσίας ασφαλείας υψηλών προσώπων της κάθε χώρας. Στην προκειμένη περίπτωση, η Τουρκία.

Από το σημείο αυτό και μετά, γεννώνται πάρα πολλά ερωτήματα:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, καταγράφηκε ότι ο δολοφόνος βρέθηκε στην αίθουσα της δολοφονίας του Ρώσου Πρέσβη, ως απλός φιλοθεάμων πολίτης. Επιδεικνύοντας στον έλεγχο εισόδου την υπηρεσιακή του ταυτότητα. Άρα δεν μπορεί να ήταν ο επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας του Ρώσου αξιωματούχου. 

Αφού δεν ήταν επικεφαλής λοιπόν, πως βρέθηκε ολομόναχος πίσω από τον Πρέσβη, μια θέση που είθισται να καταλαμβάνει μόνο ο επικεφαλής της φρουράς του ξένου αξιωματούχου; 

Συγκλονιστικά ερωτήματα προς την τουρκική πλευρά
Στο σημείο αυτό βρίσκονται οι τεράστιες ευθύνες της Τουρκίας. Από τη στιγμή που ο δολοφόνος εισήλθε στην αίθουσα οπλισμένος. Από τη στιγμή που σίγουρα τα ανώτερα κλιμάκια Ασφαλείας της Τουρκίας γνώριζαν ότι ο δολοφόνος διακατεχόταν από ακραίες αντιρωσικές θέσεις και ήταν σκληρός ισλαμιστής. 

Έτσι, πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ήταν ολομόναχος πίσω από τον Πρέσβη; Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι με μεγάλη άνεση έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε τον Ρώσο Πρέσβη; 

Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι έβγαλε στη συνέχεια το απύθμενο μίσος του με κραυγές επάνω από το πτώμα του δολοφονημένου και έκοβε βόλτες με άνεση στην αίθουσα, χωρίς για αρκετή ώρα να επέμβει κάποιος από την ομάδα της ασφάλειας του Ρώσου Πρέσβη;

Στη συνέχεια, γιατί τον εκτέλεσαν επί τόπου και δεν τον τραυμάτισαν απλώς, ούτως ώστε να τον έχουν οι τουρκικές ανακριτικές αρχές στη διάθεσή τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο δράστης ενήργησε ιδιοτελώς ή υποκινούμενος από τρίτους;

Ποιος δηλαδή, φρόντισε να του κλείσει ερμητικά το στόμα; Ποιος είχε συμφέρον;
Που βρισκόταν η προσωπική ασφάλεια του Ρώσου Πρέσβη; 

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο δολοφονημένος δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο. Ήταν ο Πρέσβης μιας παγκόσμιας υπερδύναμης που είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας και ειδικότερα μεταξύ των Πούτιν και Ερντογάν.

Το βλέπουμε και σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες του Χόλυγουντ, τέτοια υψηλά πολιτικά πρόσωπα να φρουρούνται από εκπαιδευμένους πράκτορες της χώρας τους.

Έτσι, ο Ρώσος Πρέσβης έπρεπε να έχει δίπλα του, κοντά του, την προσωπική ασφάλειά του, που είθισται να είναι από το FSB (πρώην KGB) και θα έπρεπε να βρίσκονται και στα νότα του Ρώσου αξιωματούχου. Γιατί δεν ήσαν εκεί;

Γιατί επέτρεψαν την πρόσβαση σε ένα άνδρα, αξιωματικό της τουρκικής ασφαλείας εν ενεργεία, να βρίσκεται πίσω από τον Πρέσβη χωρίς να είναι ο επικεφαλής;

Γιατί “αποκοιμήθηκαν” όλοι αμέσως μετά τη δολοφονική απόπειρα;
Εκτός και εάν “εγκατέλειψαν” το Ρώσο Πρέσβη Αντρέι Καρλόφ και τον άφησαν μόνο του στην εν ψυχρώ εκτέλεσή του!

Πάντως κατά το παρελθόν, ανά τον κόσμο, τέτοιες δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες και οι φάκελοι κλείνουν χωρίς περαιτέρω διερεύνηση!!
Επανέρχομαι… 

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...