Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ:Μέχρι και ΚΑΦΕΤΖΗ συνέλαβε...!

Με ‘εντολή’ Ερντογάν οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας
συνέλαβαν...τον καφετζή της της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου της χώρας, επειδή φέρεται να είπε ότι δεν θα σέρβιρε τσάι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του.

Η είδηση δυστυχώς δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο. Ο Σενόλ Μπουράν,, καφετζής του κυλικείου της εφημερίδας, τέθηκε υπό κράτηση αφού η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του το Σάββατο, σύμφωνα με τον δικηγόρο Οζγκούρ Ούρφα.

Η εφημερίδα είναι από τις ελάχιστες που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Η προσβολή του προέδρου της χώρας είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Τουρκία. Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γελοιογράφοι, μαθητές σχολείων και μια πρώην Μις Τουρκία, έχουν κατηγορηθεί για προσβολή του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα.

Η Cumhuriyet  επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Μπουράν. 

Θυμζίμουμε πως ο διευθυντής της Cumhuriyet και πολλά στελέχη της φυλακίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι διέπραξαν εγκλήματα προς όφελος των Κούρδων ανταρτών και του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...