Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΤΙ…ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ!


Συνάντηση με Τραμπ, κολακείες για τον Πούτιν, και προσπάθεια
εξομάλυνσης των Αμερικανορωσικών σχέσεων από τον 93χρονο, πλέον, Χένρι Κίσινγκερ, ένα από τα σημαντικότερα όργανα της ΝΤΠ, που το τελευταίο διάστημα έχει μπει πολύ ενεργά στο παιχνίδι, τραβώντας διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας, Όσο δεν το έκανε ποτέ τελευταία χρόνια...

Ο κόσμος αλλάζει και αυτό είναι φανερό, όμως τελικά τι επιδιώκει ο Κίσινγκερ; Γιατί σίγουρα δεν υπάρχουν «αγνά κίνητρα για τη διατήρηση της ειρήνης». 

Ο Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς δίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση… 
Διαβάστε αποσπάσματα από το κείμενό του:

«Η αγγλική έκδοση του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, Sputnik, αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ συμβουλεύει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το πώς θα «φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία πιο κοντά για να αντισταθμίσει τη στρατιωτική συγκέντρωση της Κίνας. 

Αν δούμε την πραγματική είδηση πίσω από αυτό το ρεπορτάζ, μας λέει ότι ο Κίσινγκερ, ένα παλιός ψυχρός πολεμιστής, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη δέσμευση του Τραμπ για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, προκειμένου να διαχωρίσει τη Ρωσία από τη στρατηγική συμμαχία της με την Κίνα. 

Η στρατιωτική συγκέντρωση της Κίνας είναι μια απάντηση στις αμερικανικές προκλήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, περιοχή των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ. Η Κίνα δεν προτίθεται να επιτεθεί στις ΗΠΑ και σίγουρα το ίδιο και η Ρωσία.

Ο Κίσινγκερ, ο οποίος ήταν ο συμφοιτητής μου στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών για δώδεκα χρόνια, γνωρίζει τις φιλο-αμερικανική ελίτ στο εσωτερικό της Ρωσίας, και προσπαθεί να δημιουργήσει γι ‘αυτούς μια «Κινέζικη απειλή» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην προσπάθειά τους για να οδηγήσουν τη Ρωσία στην αγκαλιά της Δύσης (!) Εάν αυτή η προσπάθεια είναι επιτυχής, η κυριαρχία της Ρωσίας θα διαβρωθεί όπως ακριβώς και η κυριαρχία της κάθε άλλης χώρα που θα συμμαχήσει με τις ΗΠΑ.

Κάθε Ρώσος πρέπει να καταλάβει ότι το να είσαι μέρος της Δύσης, σημαίνει να ζεις με τους κανόνες της Ουάσιγκτον. Η μόνη χώρα της Δυτικής Συμμαχίας που έχει μια ανεξάρτητη εξωτερική και οικονομική πολιτική είναι οι ΗΠΑ.

Όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι παρόλο που ο Τραμπ έχει εκλεγεί πρόεδρος, οι νεοσυντηρητικοί παραμείνουν κυρίαρχοι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς και στην αφοσίωσή τους για την ηγεμονία των ΗΠΑ,καθώς αυτή η ενωμένη δύναμη παραμένει τόσο ισχυρή όσο πάντοτε. Η νεοσυντηρητική ιδεολογία έχει θεσμοθετηθεί σε τμήματα της CIA, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου. Οι νεοσυντηρητικοί διατηρούν την επιρροή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα think tanks, τις πανεπιστημιακές σχολές, τα ιδρύματα, και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Δεν ξέρω πως ο τραμπ θα υπερισχύσει της συντριπτική νεοσυντηρητικής συνωμοσίας. Ωστόσο, φαίνεται αρκετά σαφές ότι προτίθεται να μειώσει τις εντάσεις με τη Ρωσία, οι οποίες οικοδομούνται από τότε που ο Πρόεδρος Κλίντον, παρέβη την υπόσχεση της διοίκησης George H. W. Bush ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί ούτε μια ίντσα προς την Ανατολή.»

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...