Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Τις τουρκικές προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες αμφισβητείται ευθέως η Συνθήκη της Λωζάνης υποβαθμίζει το Βερολίνο...


Την ώρα που η Κομισιόν ζητούσε από την Άγκυρα να σέβεται την Ελλάδα και να αποφεύγει απειλές και τριβές, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σασουάν Σεμπλί, απέφευγε να σχολιάσει άμεσα τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, που έχουν κοινό παρονομαστή την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος επισήμανε μεν ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ωστόσο, σύμφωνα με την Deutsche Welle, παρέπεμψε σε παλαιότερο σχόλιο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση και έχουν παραλήπτη πρωτίστως τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες.

«Πρόκειται για μια γλώσσα που απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό της Τουρκίας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προαναγγέλλοντας ότι το ζήτημα θα απασχολήσει και τις επαφές του Γερμανού ΥΠΕΞ κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, την Κυριακή.

Tις επαφές Σταϊνμάιερ στην Αθήνα θα απασχολήσουν επίσης η προσφυγική κρίση και οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο Κυπριακό. Στην ελληνική πρωτεύουσα ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

crashonline.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...