Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:ΒΑΖΟΥΝ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΣ «ΝΕΟΝΑΖΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

ukraine-eu-visa-741260
Επισκέπτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) από την Ουκρανία και τη Γεωργία θα είναι σε θέση να επισκεφθούν πλεον το μπλοκ χωρίς βίζα!Πρόκειται για νέα αντίποινα της Δύσης στον Πούτιν!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως αργά χθες το βράδυ ώστε να χορηγήσει ταξίδια χωρίς βίζα προς τις δύο χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της ΕΕ, τελειώνοντας έτσι μια εσωτερική διαμάχη της ΕΕ. 

Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι η Ολλανδία είχε ασκήσει βέτο για την συγκεκριμένη κίνηση λόγω της τεταμένης κατάστασης στη χώρα και φυσικά των αντιδημοκρατικών μεθόδων διακυβέρνησης της. 

Μερικοί ηγέτες της ΕΕ είδαν τις Βρυξέλλες να υπαναχωρούν από τις δεσμεύσεις για την πρώην σοβιετικά κράτη που είχαν υποσχεθεί να βοηθήσουν, όμως τελικά κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να τις οδηγήσουν έξω από τη σκιά της Μόσχας, κάτω από την καθοδήγηση των Αμερικανών, που ουσιαστικά έχουν μετατρέψει την Ουκρανία σε τσιφλίκι τους.

Και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χθες, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακινδύνευε την αξιοπιστία της, παραλείποντας να ανταμείψει τη Γεωργία και την Ουκρανία για επώδυνες μεταρρυθμίσεις που υπέστησαν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο χαιρέτισε την κίνηση σχολιάζοντας «ήταν ενθαρρυντικά τα νέα από τις Βρυξέλλες». 

Στη συμφωνία υπάρχουν και κάποιοι όροι ακύρωσης, όπως για παράδειγμα το ότι η ΕΕ μπορεί να επιβάλει εκ νέου την υποχρέωση θεώρησης χωρίς την έγκριση των νομοθετών για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα εννέα μηνών, που μπορεί να παραταθεί μέχρι και 18 μήνες. Αυτό θα συμβεί εφόσον οι πολίτες φύγουν από τη χώρα παράνομα και παραμείνουν στην ΕΕ ή υπάρχει μια σημαντική αύξηση ατόμων που αιτούνται άσυλο ή έλλειψη συνεργασίας για τις επιστροφές των μεταναστών.

Επιπλέον είναι κοινό μυστικό ότι κατά πάσα πιθανότητα η Ουκρανία θα είναι η χώρα που θα αντικαταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στο 28μελές μπλοκ, εάν και εφόσον το Brexit εξελιχθεί ομαλά. 

hellasforce.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...