Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Σηκώθηκαν μαχητικά…


Γερμανικά μαχητικά σηκώθηκαν για αναγνώριση πτήσης
από τη Λάρνακα προς το Λονδίνο, λόγω μη ανταπόκρισης του πληρώματος του πιλοτηρίου, στις επανειλημμένες κλήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας Γερμανίας και Βελγίου.

Το περιστατικό συνέβη στην πτήση 0Β-5131 της Blue Air από τη Λάρνακα προς το αεροδρόμιο του Λούτον στο Λονδίνο.

Το Boeing 737-700 της Blue Air με νηολόγιο YR-ΒΜΑ, είχε απογειωθεί από τη Λάρνακα και πραγματοποίησε μεγάλο μέρος της διαδρομής χωρίς προβλήματα. 

Ενώ όμως πετούσε σε υψόμετρο 40.000 ποδών και κάτω από συνθήκες πυκνής αεροπορικής κίνησης πάνω από τη νότια Γερμανία, ακολουθώντας και σε σχέση με την πορεία και σε σχέση με το ύψος πτήσης το εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης, οι Γερμανοί ελεγκτές κάλεσαν το αεροσκάφος για οδηγίες πριν την έξοδό του από τη δική τους περιοχή ελέγχου πτήσεων και την είσοδό του στην περιοχή ελέγχου πτήσεων του Βελγίου.

Ωστόσο, καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε στις περίπου 20 κλήσεις των Γερμανών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που ειδοποίησαν αμέσως τους Βέλγους συναδέλφους τους, ενώ τα συστήματα ασφάλειας και των δύο χωρών τέθηκαν σε συναγερμό. 

Λόγω της παρατεταμένης «σιγής ασυρμάτου» από πλευράς του κυβερνήτη και συγκυβερνήτη της πτήσης, δόθηκε εντολή και απογειώθηκαν γερμανικά μαχητικά για αναγνώριση και αντιμετώπιση του συμβάντος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...