Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΘΑΝΕ Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΩΝ»!

Ο 39χρονος Ανανίας Μάτε, ο διαβόητος κρατούμενος της Νότιας Αφρικής...
που κατάφερε να δραπετεύσει δύο φορές από φυλακές υψίστης ασφαλείας, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Ντέρμπαν όπου νοσηλευόταν με γαστρεντερολογικά προβλήματα, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.


Ο «Βασιλιάς των αποδράσεων» είχε καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης για ανθρωποκτονία, βιασμό και ληστεία. 

Αν και αρχικά οι αρχές πίστευαν ότι η ασθένειά του δεν ήταν πραγματική, ότι δηλαδή την επινόησε ο ίδιος στο πλαίσιο άλλης μιας προσπάθειάς του να δραπετεύσει, ο Μάτε πέθανε από επιπλοκές.

Ο Μάτε, που καταγόταν από τη Μοζαμβίκη, έγινε γνωστός το 2006, καθώς ήταν ο πρώτος κρατούμενος που δραπέτευσε από τη διαβόητη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Πρετόριας. Τότε, κατάφερε να βγει από ένα πολύ μικρό παράθυρο αφού προηγουμένως αλείφθηκε με βαζελίνη και χρησιμοποίησε ένα σίδερο του κρεβατιού του ως βελονάκι για να πλέξει με αυτό ένα σχοινί από τα σεντόνια και τα ρούχα του! 

Ο «υπ” αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος», όπως είχε χαρακτηριστεί, συνελήφθη δύο εβδομάδες αργότερα και στην καταδίωξή του οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο πόδι.

Εναν χρόνο νωρίτερα, ο Μάτε, για τον οποίο οι φήμες έλεγαν ότι είχε λάβει στρατιωτική εκπαίδευση στη χώρα του, είχε καταφέρει να δραπετεύσει και από το κελί του στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση του Γιοχάνεσμπουργκ.

crashonline.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...