Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΗΠΑ:ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ - ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ!

1048671360

Τελικά η κατάσταση στο γεωπολιτικό στερέωμα δεν είναι τόσο ήσυχη όσο φαίνεται τις τελευταίες μέρες…

Το Πεντάγωνο καταδικάζει την κατάσχεση «Αμερικανικής στρατιωτική περιουσίας» σε «διεθνή ύδατα» από τους Κινέζους περιστατικό που έλαβε χώρα πριν μερικές ώρες, ωστόσο το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο σκάφος, το οποίο κυριολεκτικά άρπαξε το κινεζικό ναυτικό θεωρώντας το ως μέσο κατασκοπείας, εκτιμάει ότι θα επιστραφεί άμεσα. 

Οι Αμερικάνοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι κινεζικό πολεμικό πλοίο πήρε παράνομα το μη επανδρωμένο υποβρύχιο, τη στιγμή που το ίδιο διεξήγαγε μια «νόμιμη στρατιωτική έρευνα στα νερά της Νότιας Θάλασσας της Κίνας». 

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την παρεμβατικότητα των ΗΠΑ στην εν λόγω περιοχή, υπερθεμάτισε πρόσφατα και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. 

Πρόκειται για μία «εμπορικά διαθέσιμη τεχνολογία», ενώ όπως αναφέρει το Reuters, το Πεντάγωνο εξακολουθεί να βλέπει την κατάσχεση του ως μια σαφή πρόκληση:
«Η UUV διεξάγει νόμιμα μια στρατιωτική έρευνα στα νερά της Νότιας Θάλασσας της Κίνας,» τόνισε ανώνυμα υπάλληλος του Πενταγώνου και πρόσθεσε: «Είναι ένα κυρίαρχο ανεξάρτητο σκάφος και υπάρχει σαφής σήμανση στα αγγλικά δεν πρέπει να αφαιρεθεί από το νερό, ενώ αναγράφεται ότι πρόκειται ιδιοκτησίας των ΗΠΑ».

«Είναι δικό μας, και είναι ολοφάνερο και γι αυτό θα το θέλαμε πίσω. Και θα θέλαμε, επίσης, αυτό να μην συμβεί ξανά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Ντέιβις.

Την ίδια ώρα, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ΗΠΑ έχουν ήδη εκδώσει μια επίσημη αίτηση για την επιστροφή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους του, και εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το συμβάν θα επιλυθεί «ομαλά».

«Η κινεζική πλευρά έχει πάρει απόφαση να το επιστρέψει [προς την πλευρά των ΗΠΑ] με τον προβλεπόμενο τρόπο,» σχολίασε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΑΜ Yang Yujun. 

hellasforce.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...