Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΣΟΚ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Δεν είναι ο πακιστανός δράστης της επίθεσης!

Νέα διάσταση παίρνει το τρομοκρατικό χτύπημα με το φορτηγό στο κέντρο του Βερολίνου...


Η γερμανική αστυνομία παραδέχθηκε σήμερα ότι δεν είναι τελικά ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη λίγη ώρα αφότου το απόγευμα της Δευτέρας ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48. 

Πηγή προσκείμενη στη γερμανική αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και πως ο πραγματικός δράστης παραμένει ελεύθερος και οπλισμένος, καθώς διέφυγε το σημείο του χτυπήματος. 

Μάλιστα στη συνέχεια η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συνιστά στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί...

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα, κατά το οποίο ο οδηγός ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όπως είχε συμβεί και το περασμένο καλοκαίρι στην Νίκαια της Γαλλίας.  


Ο 23χρονος άνδρας, που σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία οδηγούσε το φορτηγό και το έριξε με 60 χλμ την ώρα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, αφήνοντας πίσω 12 νεκρούς και 48 τραυματίες, στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz,  αρνούνταν κάθε ανάμειξη με το περιστατικό, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει επισήμως αναλάβει την ευθύνη. 

Ο  Ναβέντ Μπ. δήλωσε ότι δεν είχε καμία σχέση, ενώ από τις έρευνες προκύπτει ότι δεν ήταν στην λίστα των υπόπτων για τρομοκρατία. 

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1993 και έφτασε στην Γερμανία εν μέσω προσφυγικής κρίσης, διαμέσου της Βαλκανικής Οδού, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. 

Οι υπηρεσίες τον έχουν καταγράψει ως πρόσφυγα στο Πασάου της Βαυαρίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Η «Tagesspiegel» αναφέρει ότι ο 23χρονος είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας, κατά τις επίσημες δηλώσεις που έκανε αφού πρώτα δήλωσε πως ήταν τρομοκρατική επίθεση πέραν πάσης αμφιβολίας πρόσθεσε ότι  η ανάκριση του Πακιστανού Ναβέντ ΜΠ. που έχει συλληφθεί ως δράστης της επίθεσης στην αγορά του Βερολίνου γίνεται μετ” εμποδίων καθώς ο 23χρονος δεν μιλάει άλλη γλώσσα εκτός από Μπαλούτσι, μια από τις διαλέκτους του Πακιστάν και δεν έχει βρεθεί μεταφραστής!

Προς το παρόν δεν έχει αναρτηθεί κανένα μήνυμα ανάληψης ευθύνης της επίθεσης στο Διαδίκτυο, αν και πληροφορίες που επικαλείται η Washington Post, η New York Post και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, υπεύθυνο για την επίθεση στο Βερολίνο είναι το Ισλαμικό Κράτος.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...