Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

KATI ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓO ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:ΔΩΔΕΚΑ F-16 ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ...!

f16-745736
ΔΩΔΕΚΑ F-16 μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν από την αεροπορική βάση στο Εσκισεχίρ γύρω στις 19:30 τοπική ώρα με «δυνατό θόρυβο», δηλώνουν πηγές από την Τουρκία και όλοι αναρωτιούνται ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της κίνησης…

Το περιστατικό έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου ο πρεσβευτής της Ρωσίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην Άγκυρα, γεγονός που όσα καθησυχαστικά και αν ειπώθηκαν αναζωπυρώνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στη Ρωσία η εσπευσμένη πτήση των F-16, πραγματοποιήθηκε ως επίδειξη δύναμης… 

Όμως το ερώτημα είναι απέναντι στους τρομοκράτες ή απέναντι στη Ρωσία; 

Παρά τη συμφιλίωση και τα κοινά οικονομικά συμφέροντα, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είναι εδώ και καιρό τεταμένες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Συρία, λόγω της υποστήριξης αντιμαχόμενων πλευρών στον πόλεμο.

Η Ρωσία είναι σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και με τις αεροπορικές επιδρομές της βοήθησε με τις συριακές δυνάμεις για την πάταξη των ανταρτών την περασμένη εβδομάδα στο Χαλέπι. 

Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι η Τουρκία θέλει ο Άσαντ να εκδιωχθεί, χαρακτηρίζοντάς τον ως τύρρανο, και ταυτόχρονα υποστηρίζει πολλές μεγάλες ομάδες ανταρτών στη χώρα.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...