Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κάιρο καλεί Αθήνα: Έφτασαν τα ρωσικά S-300VM στην Αίγυπτο και «κλειδώνουν» τον εναέριο χώρο από τα τουρκικά αεροσκάφη!

Περιφερειακή Υπερδύναμη πλέον η Αίγυπτος!
Τα αιγυπτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης εμφάνισαν φωτογραφίες με ρωσικά αντιαεροπορικά/αντιβαλλιστικά συστήματα S-300VM με αιγυπτιακό καμουφλάζ.

Είναι γεγονός πλέον ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ-Σίσι παίζει «χοντρό παιχνίδι» θέλοντας να ενισχύσει την χώρα του ενόψει εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της χώρας αλλά και λόγω της ασταθούς καταστάσεως στην Τουρκία και την Συρία. Τα αιγυπτιακά ΜΜΕ φωνάζουν πλέον για οριοθέτηση ΑΟΖ. 

Υπενθυμίζουμε και τις πρόσφατες κοινές αεροναυτικές ασκήσεις με την χώρα μας. Πλέον ήρθε η ώρα η Ελλάδα αποφασίσει και γρήγορα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Αίγυπτος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγές οπλικών συστημάτων για το 2015 με 12 δισ. δολάρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πύραυλοι αφίχθηκαν στο αιγυπτιακό έδαφος και αναπτύχθηκαν  με σκοπό να διαφυλάξουν τον εναέριο χώρο σε βάση κοντά στα παράλια της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2014, υπογράφθηκε μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου αμυντική συμφωνία για την αγορά του τριών ταγμάτων S-300 αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι S-300 θα είναι διαθέσιμοι σε ορισμένες περιοχές της Αιγύπτου, και θα  είναι σε θέση να παρακολουθούν  όλες τις πτήσεις πάνω από το έδαφος του Ισραήλ αλλά και της Τουρκίας!

Η Ρωσία έχει προμηθεύσει την Αίγυπτο με την αναβαθμισμένη έκδοση του πυραυλικού συστήματος S-300VM.Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσαν πηγές στην ρωσική εταιρεία «Rosoboronexport».

Ο εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Σεργκέι Ντεμιντένκο ανέφερε ότι «η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών (Α/Α) συστημάτων από την Αίγυπτο αποτελεί μια προσπάθεια του Καΐρου να δείξει στην Ουάσιγκτον τη δυσαρέσκειά του για τη συντριπτική μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο. Ο Ντεμιντένκο θεωρεί πάντως, ότι για τα δεδομένα της περιοχής, η συγκεκριμένη αμυντική σύμβαση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και η υλοποίησή της δεν θα επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή».

Μια συστοιχία πυραύλων S-300VM αποτελείται :

Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου (Command Post / CP)
Ραντάρ Επιτήρησης (All-Round Surveillance Radar / RSR)
Ραντάρ Ανίχνευσης Τομέα (Sector Scanning Radar / SSR)
Σταθμός Καθοδήγησης Πυραύλων (Multi-channel Missile Guidance Station / MMGS)
Εκτοξευτές Πυραύλων (Launchers)
Φορτωτές Εκτοξευτών (Transporter Loader-Launchers / TTL)
Κατευθυνόμενοι Πύραυλοι Α/Ε τύπου 48N6E
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...