Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Τρόμος στην Ιταλία – Το ΝΑΤΟ ψάχνει το ρωσικό υποβρύχιο «Voronezh» ενεργοποιώντας πολεμικά πλοία και ιταλική ακτοφυλακή!

Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης με τρόμο ανέφεραν ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις
της  ιταλικής ακτοφυλακής, μαζί με πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ και αεροσκάφη P-8 poseidon,   κινητοποιήθηκαν  στην αγωνιώδη αναζήτηση  δύο  αγνοούμενων ρωσικών  υποβρυχίων  στη Μεσόγειο Θάλασσα, τα οποία δεν τα έχουν εντοπίσει εδώ και πολλές ημέρες...!

Το ρωσικό υποβρύχιο Κ-119 «Voronezh» αφού  εκτέλεσε επιχείρηση «εικονικής προσβολής»  δύο αεροπλανοφόρων,  ενός αμερικανικού και ενός γαλλικού χάθηκε και από τότε ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του…χωρίς όμως  αποτέλεσμα.

Έκτοτε  αγνοείται η τύχη του  πυρηνοκίνητου υποβρυχίου  Κ-119 «Voronezh», σχέδιο  949A, το οποίο είναι οπλισμένο με πυραύλους cruise με πυρηνικές κεφαλές, και υπερηχητικούς πυραύλους P-700 «Granit» και ενός ενδεχομένως παρόμοιου τύπου ακόμη.


                   Το ρωσικό υποβρύχιο –τέρας είναι γνωστό και ως  «δολοφόνος αεροπλανοφόρων»!


Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι  ξένοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τώρα ευρίσκονται στην Μεσόγειο Θάλασσα  τουλάχιστον πέντε υποβρύχια , και  πυρηνοκίνητα είναι τουλάχιστον τα δύο από αυτά.  

«Ποιοι είναι οι στόχοι που μπορούν να επιδιώξουν τα υποβρύχια αυτά στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας; Μπορούν τα ιταλικά υποβρύχια να τα αντιμετωπίσουν; Στην  πραγματικότητα τα ρωσικά υποβρύχια μπορούν να διέλθουν σε κατάδυση απαρατήρητα από την πιο πολυσύχναστη θάλασσα του πλανήτη;», αυτές οι ερωτήσεις έκανε  Ιταλός  στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

«Μετά το περιστατικό με την αναζήτηση ρωσικών υποβρυχίων στην Σουηδία οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα υποβρύχια κλάσεως Antei μπορεί να αντιμετωπιστεί με καχυποψία», τονίζει ο ίδιος.

Στην ουσία ο Ρώσος  πρόεδρος έχει αμολήσει τα υποβρύχια του στην Μεσόγειο θάλασσα για να εκφοβίσει την ΕΕ και να ελέγξει τις κινήσεις των Αμερικανών σε Συρία και Λιβύη.

Επειδή όμως όλα έχουν σκοπό και λόγο...η παρουσία των ρωσικών υποβρυχίων συνδέεται με την ολομέτωπη επίθεση που ξεκινά ο Λίβυος στρατηγός Khalifa Haftar, που στηρίζει η Μόσχα, για την κατάληψη της Τρίπολης από τους χιλιάδες οπαδούς του.

«Δηλώνω και παροτρύνω όλους τους στρατιωτικούς αξιωματούχους και μαχητές να προετοιμαστούν για την απελευθέρωση της Τρίπολης», ανέφερε σήμερα ο ίδιος ο Λίβυος αξιωματικός ο οποίος είχε μεταβεί στην Μόσχα πριν μερικές ημέρες.

Πληροφορίες φέρουν την Μόσχα να ετοιμάζει ναυτική βάση στην χώρα  μετά από  πρόσφατη συμφωνία με τον Λίβυο ανώτατο αξιωματικό, το οποίο προμηθεύει με όπλα, και ο οποίος  αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση για τον μέλλον της χώρας.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό δεν θα «αποκλείσει» το ΝΑΤΟ την Ρωσία στην Μαύρη θάλασσα αλλά η Ρωσία το ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο...
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...