Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:ΟΡΓΗ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «8» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Κύμα σφοδρότατων αντιδράσεων προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση του Αρείου Πάγου για την μην έκδοση των «8″ Τούρκων στρατιωτικών. 

Ιδιαίτερα  σκληρή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών  της Τουρκίας στο οποίο κατηγορεί ανοικτά την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών και ότι ζει στο παρελθόν,  προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να επιδιώκει με κάθε μέσο την έκδοση των οκτώ προκειμένου όπως λένε να αποδοθεί δικαιοσύνη από το ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα της χώρας!

Ακόμη υποστηρίζεται ότι η απόφαση έχει πολιτικά κίνητρα καταλήγοντας ότι θα υπάρξει επανεκτίμηση των διμερών σχέσεων, της συνεργασίας σε θέματα τρομοκρατίας  αλλά και του τύπου της κοινής αντιμετώπισης διμερών ζητημάτων.

Όλη η ανακοίνωση:
«Αυτή η στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης οδηγεί στην ατιμωρησία των εγκληματιών και στην παράβαση των δικαιωμάτων των θυμάτων ενώ έρχεται 
σε αντίθεση με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Η Ελλάδα, ως μια χώρα που έζησε πραξικόπημα στο παρελθόν, δυστυχώς με αυτή την απόφαση, κατέπεσε σε χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να διωχθούν ποινικά και να εκδοθούν οι εγκληματίες, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμε ένδικα μέσα κατά της απόφασης αυτής» συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και συνεχίζει:

«Μετά από αυτή η απόφαση που ελήφθη με πολιτικά κίνητρα θα επανεξεταστούν οι διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας στον αγώνα κατά τις τρομοκρατίας, ενώ θα υπάρξει αντίκτυπος και στον κοινό μας έργο για περιφερειακά θέματα».

Σύμφωνα  με πληροφορίες έχει ήδη κληθεί  ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις.  

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η απόφαση εκδόθηκε την ίδια μέρα που πραγματοποιούνταν πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας σε επίπεδο γενικών γραμματέων στην Άγκυρα.  

Ακόμη πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τους οκτώ στρατιωτικούς. 

Η απόφαση του γραφείου του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης εκδόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσης των στρατιωτικών, που κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε το αίτημα της εισαγγελίας που ζητούσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των 8 αξιωματικών, σύμφωνα με το Ανατολή.

Εξάλλου, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένα νέο αίτημα έκδοσης προς τις ελληνικές αρχές μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η προσκείμενη στον Ερντογάν, Σαμπάχ κάνει λόγο για απόφαση – σκάνδαλο ενώ προβλέπει πως «μια πολύ διαφορετική σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών».
Από την πλευρά του, το σάιτ Haberturk αναφέρει ότι πρόκειται για «απόφαση-σοκ» και σημειώνει ότι «η Ελλάδα δεν εκδίδει τους 8 πρακξικοπηματίες. Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να μη στείλει πίσω στην Τουρκία τους 8 στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μια μέρα μετά το πραξικόπημα που έκανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν». 
Πριν από την απόφαση η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της χώρας μας για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τρομοκράτες βρίσκουν άσυλο σε ξένες χώρες την ώρα που η Τουρκία συγκλονίζεται από κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων.
 

Φυσικά εννοεί τους «8″ ενώ σημειώνει ότι οι ελληνικές Αρχές δεν τους βάζουν χειροπέδες όταν εμφανίζονται στο δικαστήριο και ότι κοροϊδεύουν την Τουρκία εδώ και έξι μήνες εξαιτίας της υπόθεσης.

Στην συνέχεια η εφημερίδα  κατηγορεί την Ελλάδα ότι διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων τρομοκρατών, ότι στηρίζει το αριστερό τουρκικό κίνημα, DHKP-C, που κατηγορείται για τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

Μάλιστα υποστηρίζει ότι πίσω από τις τελευταίες πολύνεκρες τρομακτικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη κρύβεται  η χώρα μας λόγω της υπόθαλψης των τρομοκρατών.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...