Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΡΑ - ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ: Φουσκωτά με Τούρκους κομάντο κύκλωσαν τα νησιά - Επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ!

Τουρκική πρόκληση  δύο ημέρες μετά την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου μη έκδοσης για τους οκτώ φυγάδες Τούρκους αξιωματικούς είχαμε σήμερα στα Ίμια!
Κίνηση όμως που αποτελεί μέγιστη πρόκληση για την Ελλάδα, καθώς έρχεται ανήμερα της επετείου της κρίσης των Ιμίων του 1996.  

Στη σημερινή νέα πρόκληση μετείχε και ο ανώτατος αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δίνοντας τεράστια βαρύτητα στην όλη ενέργεια, γεγονός που δείχνει ότι η Τουρκία μεθοδεύει νέο θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα νωρίς το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντο, συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, πλησίασαν τα δύο νησιά, παραβίασαν τα ελληνικά εθνικά χωρικά ύδατα και προκλητικά στάθηκαν για λίγα λεπτά ανάμεσα στα δυο νησιά.
Τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια, όπου τα κύκλωσαν έχοντας προτεταμένα τα όπλα τους προς τα νησιά. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν άσκηση κατάληψης βραχονησίδας! 

Να σημειωθεί ότι στη περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία δεν αντέδρασε.

Ενδεικτικό της κρισιμότητα της κατάστασης είναι ότι τα τούρκικα μέσα έβγαλαν έκτατκες ειδήσεις για το θέμα, όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα της Hurriyet, η οποία αναφέρθηκε ότι στο τουρκικό πλοίο που προσέγγισε τα Ίμια επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου!


Με ανάρτηση που συνοδεύεται από 20 φωτογραφίες ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας πως ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι τρεις αρχηγοί των Όπλων μετέβησαν στα Ίμια.

%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b9-%cf%80%ce%b7%ce%b3%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%b1

Η ανακοίνωσή όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα αναφέρει:
«Ο ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού 
και Αεροπορίας επιθεώρησαν την ναυτική βάση Aksaz στις 29 Ιανουαρίου 2017. 

1
2
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ. 

3

4
Ο Στρατηγός Ακάρ, δήλωσε ότι ως Τουρκικός Στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των 
συμφερόντων μας στο Αιγαίο. 

5
Επιπλέον τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...