Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ:Πορτογάλο φέρνει η τρόικα για να ελέγχει τα έσοδα της χώρας!

Πορτογαλικό «κεφάλι» έχει πλέον η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων
Εσόδων (πρώην ΓΓΔΕ). Παρότι οι δανειστές επέβαλαν και πέτυχαν να της δοθεί πλήρης ανεξαρτησία της Υπηρεσίας, επιδίωξαν και έβαλαν και δικό τους τοποτηρητή, για να διασφαλίσουν ότι θα επιτελέσει αυτόνομα το ελεγκτικό έργο της, μένοντας μακριά από πολιτικές ή άλλες πιέσεις.
Η Κομισιόν επέλεξε και πρότεινε στον Τσακαλώτο έναν ξένο τεχνοκράτη, τον Πορτογάλο Ζοζέ Περέιρα, να αναλάβει θέση εμπειρογνώμονα που θα συνδράμει με την πείρα του στα πρώτα βήματα της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Έχοντας διατελέσει και ο ίδιος επί 7 χρόνια γενικός διευθυντής και διοικητής της Αρχής Εσόδων της Πορτογαλίας, ο Ζοζέ Αντόνιο ντε Αζεβέδο Περέιρα έχει πείρα από παρεμβάσεις υπουργών της χώρας του, τις οποίες απέκρουε.
Συμβόλαιο για 5+5 χρόνια 

Ο Πορτογάλος τεχνικός σύμβουλος δεν έχει μόνο την εμπειρία και τις γνώσεις (καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας), αλλά και την εντολή των δανειστών να τους αναφέρει όλα τα στραβάΟ Περέιρα θα μείνει στη χώρα μας για τουλάχιστον πέντε χρόνια, με προοπτική ανανέωσης για άλλα 5 ακόμα!
Ο Πορτογάλος, δύναται να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Διοίκησης χωρίς δικαίωμα ψήφου, έχει τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης στα έγγραφα και στοιχεία της Αρχής με τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και τις ίδιες υποχρεώσεις.
makeleio.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...