Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ - Ουκρανία ώρα μηδέν:Επιστράτευση και πολεμικό συμβούλιο Ποροσένκο – Νεκρός Έλληνας

Ραγδαία κλιμάκωση στην Α.Ουκρανία εδώ και 48 ώρες καθώς μαίνονται σφοδρές και ανελέητες συγκρούσεις του ουκρανικού στρατού,
στις τάξεις του οποίου συμμετέχουν εκατοντάδες ξένοι μισθοφόροι, με αποτέλεσμα 90 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Λόγω αυτής της επιδείνωσης της κατάστασης στην Avdeevka, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Π.Ποροσένκο διέκοψε την επίσκεψη του στη Γερμανία, γεγονός που δηλώνει μεγάλες απώλειες για τον ουκρανικό στρατό , οι οποίες δεν δικαιολογούνται στους πολίτες, συγκάλεσε έκτακτο πολεμικό συμβούλιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μερική επιστράτευση.
Φαίνεται ότι η ώρα μηδέν έφτασε και για το Κίεβο...
Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνονται χωριά γιατί οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν την Αεροπορία τους! 

Στην Avdejevke έχει αναπτυχθεί ουκρανικός Στρατός μαζί με τους μισθοφόρους. 
Στην περιοχή υπήρχαν Ρώσοι δημοσιογράφοι γνωστού πρακτορείου οι οποίοι τραυματίστηκαν.
Νεκρός είναι και ένας Έλληνας στη βιομηχανική περιοχή της Avdeevka, ο επικεφαλής του 3ου Τάγματος του  Ντονέτσκ. Ήταν επικεφαλής της επίλεκτης μονάδας γνωστή ως «Δημοκρατική Φρουρά».
Ο  Ivan Andreyevich Balakay, ήταν γνωστός με το όνομα Grek…
Ο Mikhail Tolstoy διοικητής του τάγματος «Somalia» γνωστός με το ψευδώνυμο Givi τραυματίστηκε κοντά στην Avdeevka. 

Δείτε το σφυροκόπημα...
Οι μεγαλύτερες απώλειες έγιναν στην περιοχή Avdeevka αλλά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και σκοπίμως «αλλοιωμένες». 

H Oυκρανία παραβίασε την εκεχειρία 2,500 φορές. Σύμφωνα με τον Eduard Basurin, τις τελευταίες 2 ημέρες, οι Ουκρανοί έχουν σε διάφορα νοσοκομεία όπως στο Selidovo 29 νεκρούς, στο Krasnoarmeysk 41 νεκρούς, στο New Labour – 8 νεκρούς και 14 τραυματίες και στο Ore – 62 τραυματίες.

Ακόμη και στην Οδησσό πυρπόλησαν χριστιανικό ναό... Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές άμυνας σε Μαριούπολη με κατεύθυνση το Mariupol το Kominternovo και σεYasinovataya Οι Ουκρανοί κατά την διάρκεια των τελευταίων ωρών εκκένωσαν το χωριό Avdeevka και οδήγησαν 8.000 κατοίκους στην έξοδο. 

Παρόλα αυτά από ότι φαίνεται ξεκάθαρα «κάποιοι» έβαλαν «φωτιά» ξανά στην Ανατολική Ουκρανία θέλοντας να ανοίξουν ένα ακόμη μέτωπο για την ρωσική ομοσπονδία. Έγκυροι ειδικοί που ευρίσκονται στην περιοχή από διάφορες οργανώσεις αναφέρουν ότι η όλη κατάσταση είναι ένα βήμα από την ανθρωπιστική καταστροφή και για τους δύο αντιμαχόμενους. 

Το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι από τις σφοδρές μάχες στο Avdeevka καταστράφηκε σημαντικό ποσοστό των αστικών υποδομών. Στις μάχες για να κατανοήσουμε το μέγεθος της σφοδρότητας , χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες πύραυλοι εδάφους –εδάφους και πυρά βαρέως πυροβολικού των 155mm , ενώ είχαμε και πυρά όλμων.

Πληροφορίες φέρουν τους Ρωσόφωνους να έχουν τουλάχιστον 10 νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες, ενώ και οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν πολύ περισσότερο από ό,τι τους προηγούμενους μήνες εκτοξευτές πυραύλων «Grad» και «Uragan». Οι εκτιμήσεις αμυντικών εμπειρογνωμόνων είναι ότι οι ουκρανικές απώλειες στην περιοχή Avdeevka είναι πολύ υψηλότερες από ό, τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Πολλοί αξιωματούχοι έμειναν άναυδοι από την σφοδρότητα της επίθεσης των Ρωσόφωνων (DNR) και από την ένταση των μαχών. Η Ουκρανία πραγματοποίησε επίθεση στην περιοχή Avdeevka για να απομονώσει το Ντόνετσκ από την Ρωσία, με δεδομένη την κατάσταση από την προεδρία του Ν.Τραμπ στο Λευκό Οίκο. 

Ο Ρώσος ειδικός V.Žučkovski τονίζει: «Ο υπολογισμός του Κιέβου είναι ο εξής, αν στην επίθεση του ουκρανικού στρατού στους Ρωσόφωνους DNR, αντιδράσει με σφοδρότητα ο Τραμπ, αυτό είναι σημάδι ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την Ουκρανία, αν η απάντηση του δεν είναι έντονη, τότε αυτό θα είναι ένα σημάδι ότι η Ουάσιγκτον θα εγκαταλείψει την Ουκρανία.» 

Ο γνωστός εμπειρογνώμονας Rostislav Ishchenko ο οποίος πριν από τον πόλεμο ζούσε στο Κίεβο και τώρα ζει στην Μόσχα, πιστεύει ότι πίσω από την κλιμάκωση των επιθέσεων στην περιοχή Avdeevka ευρίσκεται ο Ποροσένκο ο οποίος έδωσε εντολή για χρήση πυραύλων και πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος ως επιχείρημα για να σώσει την δική του κυβέρνηση. Εκτιμήσεις όμως άλλων ειδικών αμυντικών αναλυτών συμφωνούν με το σενάριο της «δοκιμασίας» του Τραμπ, από τον οποίο αναμένουν αντιδράσεις για να τον βολιδοσκοπήσουν σε σχέση με την Ουκρανία. 

Για αυτό πίσω από όλα σίγουρα, είναι το «βαθύ αμερικανικό κράτος» το οποίο έχει βγάλει στους δρόμους χιλιάδες «αφελείς» πολίτες για να ρίξουν τον νυν Αμερικανό πρόεδρο λίγες ημέρες αφού ανέλαβε την εξουσία στις ΗΠΑ...
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...