Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ραγδαίες Εξελίξεις:Το Σχέδιο ΤΡΑΜΠ για Ελλάδα, Τουρκία, ΔΝΤ…

«Ομιχλώδεις» είναι σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt οι οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα...

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Τραμπ: Με τον Μπάρακ Ομπάμα αλλά και τους υπουργούς του των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και Τζακ Λιου, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε υποστηρικτές στις προσπάθειές της για ελάφρυνση του χρέους και κίνητρα για την ανάπτυξη. 

Από τον Τραμπ δεν αναμένεται κάτι τέτοιο. Όταν τον ρώτησαν για την κρίση στην Ελλάδα, ο Τραμπ απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox: ‘αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε’. Αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης δεν χαλάει τον ύπνο του Τραμπ, καθώς πιστεύει πως το ευρώ εισήχθη ‘για να βλάψει τις ΗΠΑ’».

Η Handelsblatt εκτιμά πως η αβεβαιότητα από την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία κι αυτό γιατί ο Τραμπ είναι υπέρ ενός «μαλακού» δολαρίου που θα ευνοήσει τις εξαγωγές. «Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στην Ελλάδα διότι η χώρα επωφελήθηκε στα χρόνια της κρίσης από ένα ‘μαλακό’ ευρώ. Βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές και έκανε ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς τουρίστες», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Εξίσου ομιχλώδεις με τις οικονομικές συνέπειες από την νίκη Τραμπ για την Ελλάδα» είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα και οι συνέπειες στην εξωτερική πολιτική. «Από την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας, όπως τις προωθεί ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν, η Ελλάδα δεν θα επωφελείτο. Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον Τραμπ μέσω twitter. 

O Καμμένος στηρίζει τις ελπίδες του ‘στο σημαντικό ρόλο του Γιώργου Παπαδόπουλου, συμβούλου του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γιου Ελλήνων μεταναστών», σημειώνει η Handelsblatt.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...