Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:«Ο Χριστός να βάλει το χέρι του…»!

%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%cf%89%ce%bd
«Ο Χριστός να βάλει το χέρι του».!Αυτό ψιθύρισε ηλικιωμένος χρηματιστής που παρευρέθηκε χθες στην πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το νέο έτος, όταν ανακοινώθηκε πως το φλουρί της πίττας του Χρηματιστηρίου έπεσε στον Χριστό. 
 
Αν και οι παράγοντες του χρηματιστηρίου φημίζονται παραδοσιακά για τις προλήψεις τους και όχι για το θρησκευτικό τους αίσθημα, ωστόσο η επίκληση των Θείων μόνον τυχαία δεν είναι, καθώς ο κλάδος παραπαίει και οι χρηματιστηριακές εταιρείες την τελευταία διετία κλείνουν η μια πίσω από την άλλη ή στην καλύτερη περίπτωση συγχωνεύονται. 
 
Η έλλειψη πελατείας, δεδομένου ότι ελάχιστοι πλέον επενδυτές διαθέτουν χρήματα για να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο, αλλά και οι συνθήκες στην ελληνική οικονομία που αποθαρρύνουν ακόμη και τους τολμηρότερους των τολμηρότερων ξένων επενδυτών από το να τοποθετηθούν σε μετοχές ελληνικών εταιρειών, έχουν οδηγήσει τους χρηματιστές να κυνηγούν πελάτες με το τουφέκι.

Άλλωστε στη χθεσινή πανηγυρική εκδήλωση όλοι οι παριστάμενοι ευχήθηκαν, «ο Χριστός να βάλει το χέρι του» και να χαρακτηριστεί το νέο έτος από επιστροφή των επενδυτών στην ελληνική κεφαλαιαγορά και από αύξηση του τζίρου στο Χρηματιστήριο.  

ΒΗΜΑτοδότης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...