Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ:Εντολή Τράμπ να κλείσουν τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες!

Μεγάλη μέρα είναι η σημερινή για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θα υπογράψει σημαντικές αποφάσεις...
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα δώσει εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα, την προσωρινή απαγόρευση εισόδου για τους περισσότερους πρόσφυγες και την απέλαση προσώπων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Όπως ανέφεραν δυο σύμβουλοι του Τραμπ, στα σχέδια του πλανητάρχη είναι η πρόσληψη άλλων 5.000 συνοριοφυλάκων.

Επίσης, θα απευθύνει έκκληση στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές που ελέγχουν τη μετανάστευση, πρόσθεσαν οι δύο σύμβουλοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η υπογραφή των διαταγμάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να μειώσει στους 50.000, δηλαδή στο μισό, τον μέγιστο αριθμό των προσφύγων που μπορεί να δεχτούν οι ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2017.

Την ίδια ώρα ο Τραμπ έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι θα ανακοινώσει την επιλογή του για την πλήρωση της κενής θέσης στη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου.

Τρεις Εφέτες περιλαμβάνονται σε εκείνους για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αναλάβουν τη θέση, καθώς ο Τραμπ αναμένεται να αποκαταστήσει τη συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο.


Το Ανώτατο Δικαστήριο καλείται στις ΗΠΑ να αποφανθεί σε πολύ ευαίσθητα ιδεολογικά θέματα. Οι δικαστές του διορίζονται διά βίου από τον πρόεδρο. Ο διορισμός τους πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.

Η υψηλότερη δικαστική αρχή στις ΗΠΑ λειτουργεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με τέσσερις συντηρητικούς και τέσσερις προοδευτικούς δικαστές. 

Μια θεωρητική ισοπαλία που απειλεί να μπλοκάρει όλες τις μεγάλες αποφάσεις μετά τον θάνατο, τον Φεβρουάριο του 2016, του ένατου δικαστή, του συντηρητικού Άντονιν Σκάλια.

Ο Δημοκρατικός προκάτοχος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε προτείνει τον δικαστή Μέρικ Γκάρλαντ από τον Μάρτιο για να τον αντικαταστήσει αλλά η Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, αρνήθηκε να επικυρώσει τον διορισμό...
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...