Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ:Ξεσηκώνονται οι Aλβανοί των Σκοπίων - Ρώσοι και Σέρβοι έτοιμοι για όλα!

Έγκυρες πληροφορίες από τα γειτονικά Σκόπια αναφέρουν
την δημιουργία μιας «πολύπλοκης» και συνάμα μιας άκρως επικίνδυνης κατάστασης από τις εκβιαστικού χαρακτήρα απαιτήσεις των Αλβανών με πρόφαση το γλωσσικό ζήτημα. 

Τρία πολιτικά κόμματα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ, δηλαδή το σύνολο της πολιτικής πλατφόρμας στην χώρα  εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση,  απαιτώντας και όχι ζητώντας,….«μεγαλύτερο λόγο στις υποθέσεις της χώρας» σε αντάλλαγμα της υποστήριξης τους στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα έδωσαν στο κυβερνών εθνικιστικό  κόμμα VMRO-DPMNE 51 έδρες και  120 μέλη  στο  Κοινοβούλιο, ενώ 49 έδρες κατέλαβε  η  αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών.

Τα κόμματα της αλβανικής μειονότητας  κέρδισαν τις υπόλοιπες έδρες με προεξάρχουσα την Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση, ένα κόμμα  που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό των εθνικιστών  κατά την τελευταία δεκαετία, με 10 έδρες.

Η κοινή πολιτική πλατφόρμα των Αλβανών έχει εγκριθεί και από τα τρία κόμματα και απαιτεί να ορίζεται στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ ρητά και κατηγορηματικά η ελεύθερη  χρήση της σκοπιανής και αλβανικής γλώσσας ως επίσημες γλώσσες του κράτους.

Αυτό όμως σύμφωνα με αναλυτές και ινστιτούτα,  είναι η  νέα απαρχή εθνοτικών αλβανικών διεκδικήσεων από τους Σλάβους με σκοπό την αυτονόμησητου δυτικού τμήματος με το όνομα Ιλλυρία.

Το πιο επικίνδυνο και συγχρόνως ενδεικτικό των προθέσεων των Αλβανών  για την Ελλάδα, Σερβία και τα όμορα κράτη,  είναι ότι  «καλούν για ένα κοινοβουλευτικό ψήφισμα που θα καταδικάζει με σαφήνεια  το παρελθόν και τις «διώξεις» της αλβανικής μειονότητας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο 1912-1956».

Πρόκειται για την περίοδο δράσης του ένδοξου και ηρωικού Ελληνικού στρατού ο οποίος κατέλαβε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και εισήλθε πανηγυρικά και στην Βόρεια Ήπειρο, κατοχυρώνοντας την αυτονομία της περιοχής αυτής το 1914!

Οι Αλβανοι όμως δεν υπολογίζουν ότι λόγο στα Βαλκάνια έχουν Ρώσοι και Σέρβοι πλέον. Ο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ο οποίος έκανε δηλώσεις για την Σερβία και τα γεγονότα του 1999 με την ευκαιρία της ενεργοποίησης των υπερυπολογιστών(!!) του εθνικού κέντρου διαχείρισης άμυνας.

Ότι είπε ο Ρώσος ΥΠΑΜ, το είχαμε γράψει στο άρθρο μας Ολική επαναφορά της Ρωσίας στα Βαλκάνια: Γεννιέται η Μεγάλη Σερβία και πλησιάζει η ώρα της εκδίκησης…Τα MiG-29 φέρουν τις εικόνες των ηρωικών πιλότων που σκοτώθηκαν από το ΝΑΤΟ!

«Ήταν μια μεγάλη επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Για να την εκτελέσει, είχε προκαλέσει την συγκέντρωση πολεμικών πλοίων, πυραύλων σε καθορισμένες περιοχές και καθορισμένες αποστάσεις. Αν αύριο από μια τέτοια ζώνη αρχίσουν να έρχονται παρόμοιες πληροφορίες, ο υπερυπολογιστής θα προειδοποιήσει:

«Φίλοι, αυτή η κατάσταση μοιάζει με το 90 τοις εκατό ό,τι ήταν το 1999 στη Σερβία…απαιτείται δράση» , εξήγησε ο επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.  

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε σε Σερβία και Κοσσυφοπέδιο να γίνουν ξανά τα ίδια ποτέ και το εννοούμε αυτό…ποτέ», κατέληξε ο ίδιος.

Ρωσία και Σερβία θέλουν την Ελλάδα στο πλευρό της νέας συμμαχίας.

Γι αυτό ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας δήλωσε ότι η Σερβία έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα...
ΠΗΓΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...