Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΚΟΤΖΙΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Τη στιγμή που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί θεούς και δαίμονες...

ακόμα και τον επικεφαλής της Κομισιόν Γιούνκερ, αρκετοί πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου και τεχνοκράτες στρέφουν τα βέλη τους εναντίον του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, ακολουθώντας πορεία ρήξης με την Αθήνα!

Πρόκειται για μία άκρως απαράδεκτη πρακτική και τακτική με την οποία ευτυχώς φαίνεται ότι διαφωνεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Καταλογίζουν στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ευθύνη για την αρνητική κατάληξη της Διάσκεψης της Γενεύης ενώ γνωρίζουν -και ο κ. Αναστασιάδης τους το είπε στη χθεσινή ενημέρωση- ότι την απόλυτη ευθύνη έχουν οι Τούρκοι, οι Βρετανοί και ο Έσπεν Άιντα, ο οποίος συνεργάστηκε με τους κ. Τσαβούσογλου και Τζόνσον στην εξεύρεση φόρμουλας παραμονής των στρατευμάτων και συνέχισης των εγγυήσεων.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός εξαπέλυσε άθλια επίθεση εναντίον του κ. Γιούνκερ, ο οποίος του απάντησε ότι όταν χρειαστείτε ξανά χρήματα μην έρθετε σε εμάς!

Ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε στον επικεφαλής της Κομισιόν με φωνασκίες και απειλές!

 Ο Τούρκος υπουργός ξεκίνησε αμέσως μετά επικοινωνιακή πολιτική με στόχο να επιρρίψει τις ευθύνες εναντίον της Ελλάδας, κάτι που δεν ισχύει. Ήρθε στη Γενεύη για να μην δώσει τίποτα, αλλά για να πάρει. Γι’ αυτό η στόχευση εναντίον του κ. Κοτζιά από τους Κύπριους πολιτικούς και τεχνοκράτες είναι απαράδεκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί στο ξενοδοχείο Intercontinental ο κ. Κοτζιάς ξέσπασε δικαιολογημένα και ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να ενεργήσει ώστε να σταματήσουν οι αθλιότητες εναντίον του!

Μάλιστα, η Αθήνα είναι δυσαρεστημένη με την ανοχή του Κύπριου Προέδρου στην αποδοχή του χαρακτηρισμού ως «εξοχότητα» κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, που τον εξίσωνε με τον κ. Ακιντζί κι όχι ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Διπλωματικές πηγές μάλιστα ισχυρίστηκαν, ότι το θέμα δεν είναι μόνο σημειολογικής σημασίας αλλά κι ουσίας...
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...