Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Στα πρόθυρα διάλυσης η Τουρκία:Νεκροί μυστικοί πράκτορες – Ο Γκιουλέν τους αποκάλυψε, το ΡΚΚ τους εκτέλεσε!

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Άγκυρα, μετά την αποκάλυψη ότι ένα στέλεχος του δικτύου του ιμάμη Γκιουλέν,
εξασφάλισε τον κατάλογο των πρακτόρων που έχει «φυτέψει» η ΜΙΤ στις οργανώσεις του ΡΚΚ, τον οποίο κατάλογο παρέδωσε στους Κούρδους αξιωματούχους της κεντρικής οργάνωσης, οι οποίοι με τη σειρά τους συνέλαβαν τους πράκτορες και τους περισσότερους τους εκτέλεσαν!

Ο φερόμενος ως υπεύθυνος της διαρροής, με αρχικά C.B., συνελήφθη και σήμερα προσήχθη στη Δικαιοσύνη. Για το θέμα το ΡΚΚ τηρεί σιγήν…ιχθύος.

Την ίδια στιγμή την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που κάνει την Τουρκία να ανησυχεί για τη δική της ακεραιότητα και να στραφεί προς τη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντίστοιχο του οποίου δημοσιεύθηκε και στο Sputnik News, οι ΗΠΑ χτίζουν έξι στρατιωτικές βάσεις στη βόρεια Συρία, σε περιοχές που ελέγχονται από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), η ραχοκοκαλιά των οποίων είναι οι Κούρδοι του PYD/YPG.

Τα δημοσιεύματα –το μεν πρώτο στηρίζεται σε ρεπορτάζ του κουρδικού BasNews, το δε δεύτερο σε δηλώσεις του Αμπντουλαζίζ Γιουνούς (Abdulaziz Yunus), υπεύθυνου εξωτερικών σχέσεων του SDF– κάνουν αναφορά στη δημιουργία μιας βάσης, της μεγαλύτερης από τις άλλες τρεις, που ήδη λειτουργεί και φιλοξενεί 800 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, στην περιοχή Τιλ Μπεντέρ (Til Bêder) της πόλης Χασάκα.

Οι άλλες βάσεις των ΗΠΑ που ήδη λειτουργούν και φιλοξενούν μονάδες του αμερικανικού στρατού στη Ροζάβα, βρίσκονται στις πόλεις Κομπάνι, Μένμπιτς (Menbıc), Ριμελάν (Rımelan), Χoλ (Hol) και Σεντάντι (Şedadi).

Για όσους εκτιμούσαν ότι ο Σουλτάνος Ερντογάν «ξεμπέρδεψε» με Κεμαλικούς και Γκιουλενιστές μετά το τεράστιο πογκρόμ που εξαπέλυσε την επομένη της 15ης Ιουλίου, τους λέμε ότι μόλις τώρα ξεκινούν τα πάντα.

Σε ομιλία του μάλιστα πριν λίγους μήνες, ο ο Ιμάμης Φ. Γκιουλέν, δήλωσε ότι υπάρχουν χιλιάδες «εν υπνώσει» Τούρκοι πιστοί στρατιώτες, οι οποίοι αναμένουν την εντολή του για να αναλάβουν δράση, πράγμα που σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσει έναν τουρκικό εμφύλιο πόλεμο.

Σαφώς και υπάρχουν ίσως χιλιάδες αλλά και εκατομμύρια Τούρκοι που δεν συμφωνούν με την πολιτική Ερντογάν, ο οποίος θέλει να κυβερνήσει την Τουρκία όπως ακριβώς ο βορειοκορεάτης Πρόεδρος.

Με λίγα λόγια, η κατάσταση στην Τουρκία είναι περίπλοκη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στο άμεσο μέλλον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...