Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΝΩΣΤΟΣ 'ΠΟΛΕΜΟΣ' στο ΑΙΓΑΙΟ! Δείτε τι σας κρύβουν...

Tις τελευταίες μέρες η Τουρκία χρησιμοποιεί μερίδα των ΜΜΕ,
της γειτονικής χώρας, για να δημιουργήσει εικόνα ‘πολέμου’ γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια...

Συχνά πυκνά εμφανίζονται άρθρα που κάνουν λόγω για ‘θερμό επεισόδιο από τους Έλληνες’, ‘ένταση’ και ‘πρόκληση’, από την πλευρά της πατρίδας μας. 

Πραγματική ένταση όντως υπάρχει στο Αιγαίο, αλλά σε άλλο σημείο...!

Στη Ζουράφα!


Η Ζουράφα  ή Λαδόξερα έχει επιφάνεια 9 στρέμματα και μήκος ακτής 465 μέτρα σύμφωνα με μετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσία του Π.Ν.  

Απέχει 22 ν.μ περίπου από το φάρο της Αλεξανδρουπόλεως, είναι υπόλειμμα ηφαιστειογενούς νήσου και έχει παρατηρηθεί αξιόλογο θαλάσσιο ρεύμα ανατολικής διευθύνσεως κοντά της. 

Η ευρύτερη περιοχής της είναι πλούσιος ψαρότοπος, αλλά φυσικά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η “κουκίδα γης” στο βορειοανατολικό Αιγαίο, “αυξάνει” τα ελληνικά χωρικά ύδατα μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει μπει στο μάτι των Τούρκων.

Όχι ότι τα Ίμια είναι ήρεμα, αλλά στη Ζουράφα σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 10 αλιευτικά παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα και πλησιάζουν σε απόσταση μέχρι και 0,2 ν.μ. από την  βραχονησίδα και όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες αλιείς συχνά συνοδεύονται από την τουρκική ακτοφυλακή, ως αν να είναι ‘μπράβοι’!

Ακόμα και όταν φτάνει το ελληνικό λιμενικό αρνούνται να φύγουν από την περιοχή, με την ένταση να είναι τέτοια που το δάχτυλο των λιμενικών πάει στη σκανδάλη…
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...