Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΡΑ – ΠΥΚΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το χιόνι που περίμεναν τόσες ημέρες οι Αθηναίοι άρχισε να πέφτει
από το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας και εντονότερα στα βόρεια προάστια.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμενόταν να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη. 

%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1

Στην Αθήνα το χιόνι άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και σε τέτοια πυκνότητα που σύντομα σχηματίστηκε ένα λευκό στρώμα στις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων. 

Στα βόρεια προάστια που η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη ντύθηκαν στα λευκά και οι επιφάνειες των κτιρίων και των δρόμων με τη λιγότερη κίνηση.

Σημειώνεται ότι ύστερα από ανακοίνωση της Αστυνομίας διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων:

α. Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου και
β. από το 4ο χλμ. Π.Ε. Αθηνών – Θήβας στο ρεύμα προς Θήβα για φορτηγά οχήματα ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων.
Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...