Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:ΗΠΑ και ISIS επικήρυξαν το κεφάλι του Ρ.Τ.Ερντογάν – «Θα πεθάνει και θα ακολουθήσει νέο πραξικόπημα»!

«Έτσι θα πεθάνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν και θα ακολουθήσει πραξικόπημα»!
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ΗΠΑ μέσω της Πρεσβείας τους στην Άγκυρα μετά την ανάρτηση tweet που δείχνει την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού İsmail Nihat Erim στην Ουάσιγκτον το 1972 ο οποίος δολοφονήθηκε την 19 Ιουλίου 1980 στην Κωνσταντινούπολη και στις 12 Σεπτεμβρίου 1980 ακολούθησε πραξικόπημα στην Τουρκία! 

Tαυτόχρονα τουρκικές εφημερίδες κυκλοφορούν με μήνυμα ότι κλείνει η βάση του Ιντσιρλίκ! 

Όλα δείχνουν ότι το θέμα Τουρκία μπαίνει στην τελική ευθεία...

Την Ρωσία δεν την συμφέρει καμία αλλαγή ηγεσίας τώρα γιατί γνωρίζει πως ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο εκλεκτός των ΗΠΑ, Α.Νταβούτογλου…

Η ανάρτηση του tweet στον επίσημο λογαριασμό της Αμερικανικής Πρεσβείας έστειλε μήνυμα στον Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς πρόκειται για υπενθύμιση. Ο Nihat Erim ήταν ο μόνος πολιτικός που δολοφονήθηκε! 
Η δολοφονία του θεωρείται σημείο καμπής στην ιστορία της Τουρκίας...

Ο Erim, ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας το 1971-1972, όταν έχασε τη ζωή του από αντάρτες της οργάνωσης Dev-Sol τον Ιούλιο του 1980!

Ο Erim ήταν γνωστός για το ρητό του:
«Αν είναι αναγκαίο η Δημοκρατία πρέπει να καλυφθεί με μια κουβέρτα» δηλαδή «να καταργείται η δημοκρατία όταν υπάρχει ανάγκη» ότι δηλαδή έχει κάνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν τώρα!

Ταυτόχρονα και το ίδιο το ISIS στο περιοδικό του ανέφερε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν αποτελεί στόχο του και η δολοφονία του έρχεται!

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών με την Τουρκία να καλεί τον Αμερικανό Πρέσβη, John Bass,για εξηγήσεις κατηγορώντας τον για περίεργες τακτικές με τη κοινοποίηση φωτογραφίες με τον δολοφονημένο Τούρκο πρωθυπουργό και την συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Νίξον

Ο πρωθυπουργός, Μ.Γιλντιρίμ, άσκησε δριμεία κριτική στην Αμερικανική Πρεσβεία.
«Δεν μπορώ να βρω καμία σχέση με κάποιο μήνυμα αυτής της δημοσίευσης είπε. Ο πρέσβης των ΗΠΑ συμπεριφέρεται ηλίθια πριν φύγει» είπε ο Μ.Γιλντιρίμ.

«Πως σκέφτηκε αυτό, πρέπει να τον ρωτήσουμε» είπε για τον Αμερικανό πρέσβη John Bass.
Στην τουρκική κοινωνία επικρατεί αναβρασμός και όλοι μιλούν για ψυχολογική επιχείρηση εναντίον του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ μετά τις σφοδρές κριτικές είπε ότι:
«Aπλά βάλαμε φωτογραφίες από την κοινή συνάντηση Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων από το αρχεία μας. Οι φωτογραφίες αυτές απλά βρέθηκαν στο αρχεία μας και δείχνουν την πολυδιάστατη, βαθιά και ιστορική σύνδεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας».

«Δεν υπάρχει καμία άλλη πρόθεση ή άλλα ζητήματα για να δώσουμε έμφαση».

«Αντίθετα πρέπει να αναρωτηθούμε για τον σκοπό κάποιων που θέλουν να βρουν κρυμμένο μήνυμα πίσω από την δημοσίευση μας, μιας φωτογραφίας από το αρχεία».

Του Βασίλη Καπούλα
πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...