Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:Νέο σκηνικό κρίσης εδώ και ένα 24ωρο!

Σκηνικό κρίσης στήνουν εκ νέου οι Τούρκοι στα Ίμια εδώ και ένα 24ωρο.
Με την συνδρομή της τουρκικής ακτοφυλακής, Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν ανενόχλητοι γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια υπό την απόλυτη προστασία τουρκικών πάνοπλων σκαφών, τα οποία απαγορεύουν την πρόσβαση στους Έλληνες ψαράδες!

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες δεχθήκαμε την είσοδο των Αλβανών στην SNMG για να αβαντάρουν τις παραβιάσεις των ΕΧΥ από του Τούρκους…ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ...ΜΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ...

Τούρκος ψαράς της περιοχής  δήλωσε μάλιστα με προκλητικό τρόπο στον τουρκικό τύπο:«η Ελληνική Ακτοφυλακή δεν είναι σε θέση να μας παρενοχλήσει  επειδή η Ακτοφυλακή μας θα παρέμβει αμέσως. Η ακτοφυλακής μας μαζί με τα πληρώματα της είναι πάντα δίπλα στους Τούρκους ψαράδες και ναυτικούς. Όταν κάτι συμβαίνει, παρεμβαίνει.» 

Το ίδιο κάνει βέβαια και η ελληνική ακτοφυλακή στην περιοχή. 

Ως γνωστόν η περιοχή αποτελεί μεγάλο και σπουδαίο ψαρότοπο ειδικά για την τσιπούρα η οποία αποτελεί εκλεκτό έδεσμα και ένα εξαγώγιμο είδος ειδικά στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, το οποίο και «χρυσοπληρώνεται».

Επίσης υπάρχουν σε αφθονία σφυρίδα, χταπόδι και καλαμάρι. Αυτήν την δυνατότητα την απαγορεύουν οι Τούρκοι λιμενικοί στους Έλληνες ψαράδες της περιοχής…λες και τα ψάρια έχουν εθνικότητα και «διαβατήριο»! Αυτό το άκρως προκλητικό γεγονός λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά  χρόνια γύρω από τα Ίμια,  αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες έχει αυξηθεί κατακόρυφα προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα , ενώ η ελληνική ακτοφυλακή  κάνει ότι μπορεί. 

Γύρω στα 3,8 μίλια από την περιοχή της Αλικαρνασσού στις βραχονησίδες Ίμια αυτό τον καιρό κάθε χρόνο συγκεντρώνονται Έλληνες και Τούρκοι ψαράδες για να βγάλουν το μεροκάματο τους. Οι Τούρκοι ψαράδες ζητούν την βοήθεια της τουρκικής ακτοφυλακής η οποία με σαφείς και αυστηρές οδηγίες  απαγορεύει την πρόσβαση στους Έλληνες μεροκαματιαρήδες,  από τα γύρω νησιά της Κω και της Καλύμνου, οι οποίοι θέλουν να ψαρέψουν σε μια θάλασσα την οποία «προίκισε» ο Θεός με πλούσια τα ελέη.  Η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί και κάνει το καθήκον της αλλά αποφεύγει να δίνει  αφορμές στην τουρκική πλευρά για να δημιουργηθεί θέμα και να προκληθεί «επεισόδιο» με άλλες προεκτάσεις. 

Η τουρκική ακτοφυλακή κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και των θαλάσσιων συνόρων , απαγορεύει να θηρεύουν Έλληνες ψαράδες κοντά με τους Τούρκους στην περιοχή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια. 

Την όλη κατάσταση επιβαρύνουν και οι Ιταλοί,  οι οποίοι καταφεύγουν με μεγάλες και σύγχρονες μηχανότρατες με τις οποίες σαρώνουν τα πάντα. 

 Ή ελληνική ακτοφυλακή κυνηγά τους Τούρκους εφόσον εισέλθουν σε ελληνική  περιοχή αλλά πάντα απέναντι της  «ευρίσκονται» τα μεγάλα εξοπλισμένα τουρκικά σκάφη...!
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...