Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Αναρχικοί κατά οπαδών της Μονής Εσφιγμένου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου
φίλων του Αγίου Όρους, ο Αγ. Ιωάννης Θεολόγος, του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και του Ιερού Λόγου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αφορμή αποτελεί η ποινή κάθειρξης 20 ετών που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Ο πατήρ Γρηγόριος από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου αναφέρει: «Είμαστε σήμερα όλοι εδώ μαζεμένοι για να διαμαρτυρηθούμε για την εξοντωτική ποινή που έχει επιβληθεί στον αρχιμανδρίτη Μεθόδιο της Ι. Μονής Εσφιγμένου. Η ένσταση μας είναι ότι αυτή η ποινή είναι για πνευματικές διαφορές.
Είναι εντελώς απαράδεκτο πνευματικές διαφωνίες μεταξύ ρασοφόρων να μεταβιβάζονται στο επίπεδο ποινικών αντιποίνων. Τέτοιες ποινές από τον ελληνικό νομοθέτη προβλέπονται για τρομοκράτες,παιδεραστές και σε ανθρώπους που έχουν κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και πρόσθεσε πως «ζητούμε έστω κ αργά η δικαιοσύνη να καταλάβει το λάθος της και νά επανορθώσει».
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...