Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:Οι Τούρκοι δεν πλησιάζουν τις βραχονησίδες!

Μακριά από τα Ίμια μένουν οι Τούρκοι ψαράδες, όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του πρακτορείου ΙΗΑ.
Ως γνωστών, οι αλιείς πήγαιναν στις βραχονησίδες και ψάρευαν, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την «επίσκεψη» του Τούρκου αρχηγού στρατού, φοβούνται να προσεγγίσουν το σημείο!

Χαρακτηριστικά, ένας ψαράς αναφέρει: 
«Δεν πηγαίνουμε συχνά για ψάρεμα τώρα. Εξάλλου η εποχή της τσιπούρας τελείωσε. Στα Ίμια μέχρι 300 μέτρα μπορούμε να πλησιάσουμε. Απαγορεύεται να βγούμε στους βράχους αλλά μπορούμε να πλησιάσουμε. Αφότου ήρθε εδώ ο αρχηγός του στρατού μας, υπήρξε μία ένταση. Τότε υπήρχε πρόβλημα, αλλά τώρα όχι. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να ανέβουμε στους βράχους. Όλοι λένε ότι “είναι δικό μας” και έτσι δημιουργείται το πρόβλημα», 

ενώ, συνάδελφος του προσθέτει: 
«Τώρα δεν πηγαίνουμε στα Ίμια από φόβο. Δεν πλησιάζουμε πολύ. Είναι απαγορευμένη περιοχή για εμάς. Υπάρχει πολλή τσιπούρα εκεί γι’ αυτό και την προτιμούμε. Η ελληνική ακτοφυλακή δεν μας παρενοχλεί επειδή παρεμβαίνει η δική μας ακτοφυλακή. Το τελευταίο διάστημα τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυξημένα. Η ακτοφυλακή μας μάς αφήνει ελεύθερους και μας λέει “ψαρέψτε”. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ας φοβούνται οι Έλληνες, όχι εμείς».
voicenews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...