Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ:«Συμφωνία ΤΩΡΑ με όποια μέτρα και να συμφωνηθούν»!

Υψηλόβαθμος οικονομικός παράγοντας τρέμει τη δραχμή...
όπως και όλο το πολιτικό σύστημα γιατί στη συνέχεια θα εξαφανιστούν από προσώπου γής!

Πολύ ανησυχεί, όπως πληροφορούμαι,ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας επειδή η συμφωνία δεν έκλεισε ακόμα. Αισιοδοξεί βεβαίως ότι κάποια στιγμή θα κλείσει, αλλά, όπως λέει όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να την κλείσει τόσο χειροτευρεύουν τα πράγματα. 

Και τούτο γιατί: «Αν κλείσει τώρα η συμφωνία, η οποία συμφωνία με όποια μέτρα και να συμφωνηθούν θα είναι μια καλή συμφωνία. Εάν όμως κλείσει αργότερα θα είναι μια χείριστη συμφωνία. Θα είμαστε με την πλάτη κολλημένοι στον τοίχο», λέει χαρακτηριστικά. 

Εκείνο που προειδοποιεί απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είναι ότι εάν δεν κλείσει τώρα η συμφωνία, τότε θα χάσουμε τους στόχους του 2018 και εάν δεν κλείσει έως τον Ιούνιο (που λήγει το ομόλογο των 7,5 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) τότε κοινώς την…βάψαμε!

Οι γελοιότητες περί δραχμής
Ρώτησα έναν υψηλόβαθμο οικονομικό παράγοντα (πιο υψηλόβαθμο δεν γίνεται) να μου σχολιάσει όλα αυτά τα δημοσιεύματα που είδαν τελευταίως το φως της δημοσιότητας περί Grexit και επιστροφής στη δραχμή. 

Και δού η απάντησή του, την οποία σας μεταφέρω όπως μου την είπε: 

«Πρόκειται για αθλιότητες, γελοιότητες, μυθεύματα, καραγκιοζλίκια, γραφικότητες, ανάξια σχολιασμού»!

Οταν του επεσήμανα ότι τα περισσότερα έχουν εμφανιστεί στον γερμανικό Τύπο μου απάντησε: «Ισχύει ότι είπα, δεν εξαιρώ τα γερμανικά έντυπα. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…». 
ΒΗΜΑτοδότης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...