Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ:Δραματικές ώρες στον Λευκό Οίκο όταν βγήκε ο Τράμπ...

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που ο Μπαράκ Ομπάμα αντέδρασε στην είδηση της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ
έρχονται στο φως, μόλις τέσσερις μήνες μετά την προεδρική εκλογή κι ένα μήνα μετά την ορκωμοσία...

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον λογογράφο του Ομπάμα, Πατ Κιουνάν, του οποίου η δουλειά ήταν να γράφει δηλώσεις και…αστεία για τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο και να σχεδιάζει τι θα πει κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών του εμφανίσεων.

Έχοντας απαλλαγεί από τα καθήκοντά του αυτά, ο Κιουνάν αποφάσισε να αποκαλύψει τις αντιδράσεις του Ομπάμα στο αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου 2016 μέσω ενός άρθρου του στο «The New Yorker». 

«Απολαμβάναμε μια παραδοσιακή εκλογική βραδιά τρώγοντας φτερούγες κοτόπουλο και τηγανιτές πατάτες. Ο Πρόεδρος και η ομάδα του βρίσκονταν στο γραφείο του υπουργού Τύπου Τζος Ερνεστ και παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Κιουνάν, ενώ στη συνέχεια περιγράφει το πώς άλλαξε η ατμόσφαιρα καθώς περνούσε η βραδιά:Από τη διαχυτικότητα που επικρατούσε στην αρχή, άρχισε να κυριεύει όλους η απόγνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Κιουνάν ήταν τόσο σίγουρος για την εκλογή της Χίλαρι που την αποκαλούσε, τα δύο τελευταία χρόνια, «Πρόεδρο σε αναμονή».

Καθώς τα αποτελέσματα άρχισαν να είναι…ανησυχητικά η μπύρα και το μπέρμπον άρχισαν να ρέουν άφθονα. 

Μάλιστα, για το γούρι, πολλοί άλλαζαν θέσεις. Τον Κιουνάν, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, τον έβαλαν να καθίσει μέχρι και στην καρέκλα της Μισέλ Ομπάμα, στο γραφείο της Πρώτης Κυρίας!

Ομως, μόλις ο Τραμπ κέρδισε τις πολιτείες της Πενσυλβάνια, του Μίσιγκαν, του Ουσκόνσιν και του Οχάιο και το αποτέλεσμα έμοιαζε να μην είναι αναστρέψιμο,στο Λευκό Οίκο έπεσε παγωμάρα...

«Ελπίζοντας στην ανατροπή, αντιμετώπισα δυσπιστία, οι προβλέψεις όλων ήταν ζοφοερές. Προσπάθησα να φανταστώ τι θα πρέπει να πει ο Πρόεδρος αν κέρδιζε ο Τραμπ, αλλά δεν μπορούσα ούτε -στη φαντασία μου- να ακούσω τη φωνή του», σημειώνει ο λογογράφος του Ομπάμα...

Το πρωί μετά τη νίκη του Τραμπ, η ομάδα του Ομπάμα επανήλθε στο γραφείο του Ερνεστ με τον επικεφαλής των λογογράφων, Κόντι Κίναν να ετοιμάζει τη μετεκλογική ομιλία. Κάποιοι έκλαιγαν, αλλά ο Κιουνάν επέμενε ότι έπρεπε να επισημάνει την ατελείωτη αισιοδοξία του Ομπάμα.

«Εχω ξεναγήσει πολλούς φίλους στον Λευκό Οίκο. Το πιο συχνό σχόλιο που άκουγα ήταν πόσο μικρά και περιορισμένα ήταν όλα. Οχι, όμως και το Οβαλ Γραφείο, με το υπέροχο χαλί με τα αποφθέγματα πρώην Προέδρων. Εκεί το φως είναι λαμπερό. Ο Πρόεδρος Ομπάμα μιλούσε, αλλά όχι και τα επιτελικά στελέχη. 

Ηταν ο μόνος που έσπαγε τη σιωπή που υπήρχε στο χώρο. 

Ο Ομπάμα με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στάθηκαν μπροστά στο γραφείο.Ο Πρόεδρος άρχισε να μιλά και πάλι. Μίλησε για την ελπίδα, για τη σημασία να κάνεις πράγματα με το σωστό τρόπο και ότι αυτό ήταν τώρα περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ. »Αυτό (σ.σ. η εκλογή Τραμπ) δεν είναι η Αποκάλυψη», είπε.

Σε αυτό το σημείο έσπασα. Κατέληξα να κλαίω γοερά καθώς ο Ομπάμα μας έδινε την προπαρασκευαστική ομιλία του. Έπρεπε να γυρίσω την πλάτη μου και να σταματήσω να κλαίω.

Ο Πρόεδρος μας υπενθύμισε ότι οι περισσότεροι από όσους βρισκόμασταν στο δωμάτιο είναι νέοι και αυτή ήταν η πρώτη μας μεγάλη πολιτική απογοήτευση. Μέχρι τώρα ήξεραν μόνο να κερδίζουν, αλλά τώρα η ελπίδα καλείται να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την ήττα...

Στη συνέχεια είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει τη δήλωσή του από την αίθουσα συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Κοίταζε τα παράθυρα. Η βροχή είχε σταματήσει. »Κοιτάξτε, έχει λιακάδα έξω», είπε και πρότεινε να κάνει τη δήλωσή του από το Rose Garden. Ήταν πιο αισιόδοξο». 
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...