Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε τι θα γίνει στην Ελλάδα μόλις ο Τραμπ στείλει αντιπροσώπους στο ΔΝΤ!

Δυσοίωνες τις προοπτικές για την Ελλάδα βλέπουν οι Financial Times, αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ εκτιμά πως
το Ταμείο θα γίνει πιο εχθρικό μόλις στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ τους αντιπροσώπους του!!!

Ένας παράγοντας στο τι συμβαίνει με το ελληνικό ζήτημα είναι η αδυναμία να ειπωθεί η αλήθεια, αναφέρει το άρθρο του Wolfgang Münchau, φέρνοντας ως παράδειγμα την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, που ανέφερε ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια ωμότητα, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί, η Κομισιόν και οι Έλληνες να διαμαρτύρονται γιατί ήθελαν να κρατήσουν λίγο ακόμη το παραμύθι της βιωσιμότητας του χρέους, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Αυτό που τους σόκαρε περισσότερο, σημειώνουν οι Financial Times, ήταν ότι το ΔΝΤ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι κάποια μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου είχαν διαφορετική άποψη...

«Όταν η διοίκηση Τραμπ στείλει τους αντιπροσώπους της στο συμβούλιο του ΔΝΤ, να περιμένετε ότι το κλίμα θα γίνει πολύ πιο εχθρικό. Περιμένω ότι το Ταμείο τελικά θα αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας ελεύθερους τους Ευρωπαίους να διαχειριστούν λάθος από μόνοι τους την ελληνική κρίση», συνεχίζει ο αρθρογράφος.

Εκτίμησή του είναι ακόμη ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει ποτέ πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όπως και ότι το Βερολίνο δεν θα κουρέψει ποτέ το χρέος, σημειώνοντας ότι η εχθρικότητα πολλών Γερμανών βουλευτών έναντι της ελάφρυνσης χρέους θα είναι πολύ υψηλότερη μετά από τις εκλογές στη χώρα.

Ο αρθρογράφος κάνει αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «έκανε το καταστροφικό λάθος να συμμαχήσει με τους Ευρωπαίους απέναντι στο ΔΝΤ, τον μοναδικό θεσμό που στήριζε την ελάφρυνση χρέους. Ήταν πολιτικά λάθος υπολογισμός», ενώ σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τους Ευρωπαίους για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης υπολόγισε λάθος ότι το ΔΝΤ θα συμφωνούσε σε τέτοια συμφωνία», συμπληρώνει. 

Αν τώρα αποσυρθεί το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν καταλήγει:

«Είτε θα χρεοκοπήσει η Αθήνα το καλοκαίρι και θα αναγκαστεί να φύγει από την Ευρωζώνη, είτε το Βερολίνο θα αποδεχθεί ελάφρυνση χρέους μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι μία μάχη στην οποία κάποιος θα καταλήξει στο έδαφος»...
imerisia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...