Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:Τσαμπουκάδες των Τούρκων πάνω από τη Χίο!

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι...!


Σε επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν εννέα τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Αφού έστειλαν δύο ζεύγη οι Τούρκοι να μπουν και να βγουν από το FIR Αθηνών στο Βόρειο Αιγαίο, έστειλαν ένα ζεύγος με τους Τσαμπουκάδες Οπλισμένους να μπουν μεταξύ της Λέσβου και της Χίου!

Ελληνικά Μαχητικά που περιπολούσαν στην περιοχή αφού απογειώθηκαν από το Καστέλι της Κρήτης αναχαίτισαν άμεσα τα Τούρκικα και ενεπλάκησαν μαζί τους Νοτιοδυτικά της νήσου Χίου την 14:15, με τους Τούρκους να αποχωρούν!

Τα Μαχητικά μας συνέχισαν την περιπολία προς το Νότο και όταν οι Τούρκοι ελεγκτές της ΤΗΚ σιγουρεύτηκαν οτι τα Ελληνικά αποχώρησαν έστειλαν ξανά πίσω τα Τούρκικα, αυτή τη φορά Νότια με Νοτιοδυτικά της Χίου!

Εκεί όμως βρήκαν μπροστά τους ένα Ζεύγος F-16 που είχε απογειωθεί από την Λήμνο και που οι Τούρκοι δεν πήραν χαμπάρι …Άμεση εμπλοκή και κυνηγητό των Τούρκικων την 14:30, που έσπευσαν να επιστρέψουν στα Μικρασιατικά Παράλια!
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 2α ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (2 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 9
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 7
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

veteranos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...