Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:Νέο σοβαρότατο περιστατικό στα Ίμια!

Στο παρά 5 ελληνοτουρκικής σύγκρουσης και το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε
να ενισχύσει την ελληνική αεράμυνα ώστε να υπάρξει μέγιστη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα τη στιγμή που χτες είχαμε ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό στα Ίμια...

Αρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η υπογραφή «εν-συνεχεία υποστήριξης» (FOS: Follow On-Support) για τα ρωσικής προέλευσης συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας (Α/Α) που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τριών συμβάσεων.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε πρώτο το defence-point.gr οι συμβάσεις FOS που ολοκληρώνονται, αφορούν τα μεσαίου βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) και 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1) που επιχειρεί το Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού, καθώς επίσης και τα μεγάλου βεληνεκούς συστήματα S-300PMU1 που επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία.

Τα προγράμματα αυτά είχαν εγκριθεί στη Βουλή στις 9 Οκτωβρίου 2013 αλλά άγνωστο γιατί, είχαν παραμείνει στα συρτάρια μέχρι τώρα!

Είναι σίγουρο πλέον πως το Υπουργείο Άμυνας προετοιμάζεται για το χειρότερο δυνατό σενάριο με την Τουρκία. 

Χτες όπως μετέδιδαν τουρκικά ΜΜΕ, τρία τουρκικά σκάφη διέρχονταν ανάμεσα στις βραχονησίδες Ίμια και σε διάπλου ελληνικού σκάφους της ακτοφυλακής του ζήτησαν να απομακρυνθεί αμέσως ενώ για 158 λεπτά είχαμε μεγάλη ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής «παραβίασαν» την θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων των Ιμίων και ήρθαν σε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου μεταξύ των δύο δυνάμεων ακτοφυλακής.

Χτες το απόγευμα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής φέρεται κατά τους νέο-Οθωμανούς να «παραβίασε» τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού ανέφεραν την παράβαση ως εξής μέσω ασυρμάτου, «εδώ τουρκική ακτοφυλακή. Αποχωρήστε από εδώ παρακαλώ».
Το ελληνικό πλοίο με την ανακοίνωση φέρεται να προειδοποίησε αμέσως ότι θα αποσυρθεί από τουρκικά χωρικά ύδατα!

Οι ελληνικές δυνάμεις συνεχίζουν παραβιάσεις ναυσιπλοΐας στα ύδατα των Ιμίων μεταξύ των τουρκικών ομάδων ακτοφυλακής και παρά την προειδοποίηση για περίπου 15 λεπτά υπήρξε μια «επικίνδυνη» ένταση διότι προφανώς οι Τούρκοι ετοιμάζονταν να ρίξουν πυρά!

Η κινητικότητα διακόπηκε με την απομάκρυνση του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα!!!

Αναμένουμε ανακοίνωση επίσημη από το αρχηγείο του υπουργείου ναυτιλίας. 

Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα αναζητώντας την παραμικρή αφορμή να «φουντώσουν» την ένταση μεταξύ Ελλάδος 
και Τουρκίας.

Το τουρκικό σκάφος TCSG-72 της τουρκικής ακτοφυλακής από το πρωί, διέρχονταν μέσα από το βραχώδες Ίμια μαζί με τα σκάφη Turgutreis και Gumusluk σε διαστήματα μισής ώρας.

Ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής συνεχίζει να περιπολεί κοντά στις βραχονησίδες Ίμια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...