Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:Φόβοι για τουρκική απόβαση – Βγήκε από το ναύσταθμο το LST Bayraktar!

Έντονος φόβος υπάρχει στο ΓΕΕΘΑ για πιθανή τουρκική αποβατική ενέργεια σε βραχονησίδα στο Αιγαίο τη στιγμή που γύρω από τα Ίμια
πλέουν οι κορβέτες TCG TURGUTREIST και TCG Bodrum έμφορτα με ομάδες πεζοναυτών ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πλοία της ακτοφυλακής!

Ταυτόχρονα έχει εξέλθει από τον τουρκικό Ναύσταθμο και το αποβατικό σκάφος Bayraktar LST το οποίο μπορεί να μεταφέρει 1200 τόνους φορτίου, τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 600 στρατιώτες!

Συναγερμός έχει σημάνει  στην ακριτική περιοχή της Παναγίας Οινουσσών με το  Τάγμα Εθνοφυλακής της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» να διενεργεί βολές με πραγματικά πυρά.

Οι 30 εθνοφύλακες ξεκίνησαν στις 09:00 το πρωί από το 3ο ΕΤΕΘ στη Λαγκάδα και με τα σκάφη των πεζοναυτών έφθασαν εντός 10 λεπτών στην ακριτική Παναγιά. 

Η άσκηση περιελάμβανε βολές με πραγματικά πυρά με όπλα G3, MG3, 50άρι M2 Browning και αντιαεροπορικές βολές εντός του κόλπου της Παναγιάς. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.


Ξεχωριστή ήταν η συμβολή του Μηχανικού της 96 ΑΔΤΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι και περάσματα στη βραχονησίδα, κάτι που διευκολύνει πλέον σημαντικά όσους υπηρετούν στο ακριτικό φυλάκιο αλλά και τις Δυνάμεις που θα επιχειρήσουν από το εσωτερικό της νήσου Χίου…

Όπως αναφέραμε το πρωί, οι  Τούρκοι έχουν αποστείλει τις κορβέτες TCG TURGUTREIST και TCG Bodrum στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, μαζί με τα πλοία της ακτοφυλακής τα οποία είναι εξοπλισμένα με πολυβόλα για να ελέγξουν στρατιωτικά την περιοχή.

Τα πολεμικά πλοία μεταφέρουν εκτός όλων των άλλων και μονάδα πεζοναυτών που υπάγονται στην διοίκηση ναυτικού.

Το σχέδιο των Τούρκων φέρει την ονομασία «πρόληψη και έλεγχος των νησιών Καρντάκ», στην περιοχή πλησίον των βραχονησίδων Ίμια  ξεκίνησε πριν από 18 ημέρες, και διακόπηκε μόνο τις τελευταίες 3 ημέρες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Από σήμερα διεξάγονται και πάλι περιπολίες σε 24ωρη βάση από τα  σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής με την παρουσία όμως των μονάδων επιφανείας TCG TURGUTREIST και  TCG Bodrum.

Το αποβατικό σκάφος Bayraktar μπορεί να μείνει στην θάλασσα για 30 ημέρες ενώ έχει εμβέλεια περισσότερο από 5.000 ναυτικά μίλια.

Η επάνδρωση περιλαμβάνει 12 αξιωματικούς, 51 υπαξιωματικούς και 66 ναύτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...