Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«Σφαγή» για τους τουρκικούς S-400 Τriumf: «Mην τολμήσετε» διαμηνύει η Ουάσινγκτον!

Μέγα θέμα έχει προκύψει στο ΝΑΤΟ αλλά και σε αξιωματούχους των ΗΠΑ
για την «επικείμενη» προμήθεια ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος το οποίο όπως αναφέρεται δεν πρόκειται να «διασυνδεθεί» με τα αντίστοιχα νατοϊκά σε καμία των περιπτώσεων. 

Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σφόδρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως η Τουρκία πριν λίγο πέρασε στην αντεπίθεση και αποκάλυψε πως και το θέμα διασύνδεσης έχει επιλυθεί και όλα προχωράνε…!

Η Άγκυρα τραβάει το θέμα στα άκρα με την τουρκική τηλεόραση να αφιερώνει αρκετό χρόνο στην…απόκτηση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumf! 

Δείτε παρακάτω το βίντεο
O εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ibrahim Kalin, αποκάλυψε ότι οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας θα συζητήσουν την αγορά των S-400 στη Σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας το Μάρτιο.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Το Υπουργείο Άμυνας και ο πρόεδρος λαμβάνουν πληροφορίες. Παρακολουθούμε από κοντά τις διαπραγματεύσεις.Το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ των δύο ηγετών, Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν».

«Υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα που απαιτούν λεπτομερή συζήτηση. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα διασύνδεσης καθώς υπάρχουν και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα. Το θέμα της διαλειτουργικότητας και διασύνδεσης έχει επιλυθεί σε τεχνικό επίπεδο¨.

«Οι συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος συστήματος S-400 από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν «προχωρήσει σημαντικά», δήλωσε ο  υπουργός άμυνας της Τουρκίας Fikri Isik σήμερα  Τετάρτη.
Ο Ισίκ είπε επίσης ότι η προτίμηση της Τουρκίας ήταν να αγοράσει αρχικά ένα αντιπυραυλικό σύστημα από χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό, σύμφωνα με τον  ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NTV.
Παρά το γεγονός ότι η Μόσχα και η Άγκυρα είναι σε ενεργές διαπραγματεύσεις για την παράδοση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 Triumph, καμία από τις δύο πλευρές δεν δημοσιοποιεί οποιεσδήποτε λεπτομέρειες της συμφωνίας, και γι “αυτό πολλοί ειδικοί του χώρου άνθρωποι αναρωτιούνται αν αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει τη σταδιακή απόσυρση  της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Σπούτνικ».
Ρωσία και Τουρκία φέρονται να είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400 Triumph.
Παρόμοια άποψη έχει και ο Τούρκος στρατηγός ε.α.  Nedžat Eslen, ο οποίος δηλώνει  ότι η Άγκυρα δεν έχει κανενός είδους τέτοιο σύστημα που να δύναται να εξουδετερώνει στόχους σε μεσαία και μεγάλα υψόμετρα, κάτι το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την ασφάλεια της Τουρκίας, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι ορισμένες χώρες της περιοχής διαθέτουν αναλόγου τύπου  βαλλιστικούς πυραύλους , όπως η Ελλάδα.
«Η Τουρκία ευρίσκεται  σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή, και απλά πρέπει να διαθέτει  το δικό της αντιαεροπορικό σύστημα όπως ακριβώς έχουν άλλες χώρες και το Ισραήλ»,  τονίζει ο Eslen.

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 είναι ικανό να εξουδετερώσει κάθε τύπο  αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών  μαχητικών αεροσκαφών , καθώς και όλα τα είδη των βαλλιστικών πυραύλων αλλά και πυραύλων Cruise μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...