Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΕΚΤΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:Σοβαρό επεισόδιο στα σύνορα Βουλγαρίας - Τουρκίας

Σοβαρό διασυνοριακό επεισόδιο μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη από χτες με την ένταση να έχει χτυπήσει κόκκινο
ενώ και οι δύο πλευρές έχουν αναπτύξει παραστρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα τους!

Βουλγαρικοί σχηματισμοί έχουν δημιουργήσουν μπλόκα στα σύνορα με την Τουρκία, στην ουσία τους έκλεισαν τα σύνορα, ώστε  να εμποδίσουν τους Βουλγάρους τουρκικής καταγωγής, που ζούνε στην Τουρκία, να ψηφίσουν στις βουλγαρικές εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται να έρθουν στη Βουλγαρία, περίπου 1.000 λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη, με ψηφοφόρους τουρκικής καταγωγής.


Οι Τουρκικές εφημερίδες παρουσιάζουν σχετικό φωτογραφικό υλικό και αναφέρουν ότι μέλη των βουλγαρικών κομμάτων έχουν κλείσει τα συνοριακά περάσματα απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα πολιτών με διπλή υπηκοότητα, τουρκική και βουλγαρική.
Οι Βούλγαροι έκλεισαν το συνοριακό πέρασμα «Καπιτάν Αντρέεβο».
Αφορμή για τη διπλωματική κρίση είναι η στήριξη από την Άγκυρα του κόμματος Ντοστ ενόψει των εκλογών της 26ης Μαρτίου.

Η Τουρκία καλεί τους μουσουλμάνους να στηρίξουν το συγκεκριμένο κόμμα με συνεχείς παράνομες πολιτικές παραμβάσεις όπως έχιε ήδη σημειώσει εδώ και καιρό το pentapostagma.gr ενώ στην προεκλογική «μάχη» ρίχτηκε και ο Τούρκος πρέσβης στη Σόφια Σουλεϊμάν Γκιοκτσέ.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της κρατικής υπηρεσίας «Εθνικής Ασφαλείας» επέβαλε το καταναγκαστικό διοικητικό μέτρο της ‘απομάκρυνσης’ και «ανάκληση του δικαιώματος διαμονής» καθώς και «απαγόρευση να εισέλθει στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας επί πενταετία», σε Τούρκο πολίτη, που δραστηριοποιούνταν σε αντιβουλγαρικές δράσεις σε περιοχές με μεικτό πληθυσμό της χώρας και απειλεί την ενότητα του βουλγαρικού έθνους».

Όπως επισημαίνει το ‘Fokus’ «το πρόσωπο αυτό κατοικεί στο έδαφος της Βουλγαρίας επί πολλά χρόνια με το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, ως υπάλληλος κρατικού τουρκικού ιδρύματος».
Επίσης, ένας άλλος Τούρκος πολίτης, σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου περί αλλοδαπών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, εντάχθηκε στη βάση δεδομένων των πληροφοριών των ανεπιθύμητων αλλοδαπών στη χώρα με αιτιολογικό ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Σύμφωνα με τα συλλεχθέντα στοιχεία από την ДАНС, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο έδαφος της Βουλγαρίας το άτομο επιχείρησε να αποκτήσει πληροφορίες που αποτελούν κρατικά μυστικά βάσει του εθνικού δικαίου, προς όφελος ξένου δημοσίου συμφέροντος.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ληφθεί διοικητικά μέτρα εναντίον τριών Τούρκων πολιτών για δραστηριότητες κατά της εθνικής ασφάλειας της Βουλγαρίας.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...