Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Προαναγγελία θανάτου απο ΗΠΑ:Προετοιμαστείτε για άσχημες εξελίξεις στην Τουρκία!

Πολλές και διαφορετικές πηγές σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν δώσει το στίγμα τους
ότι στην γειτονική Τουρκία πάρα πολύ…σύντομα θα έχουμε εξελίξεις που παραπέμπουν σε εμφύλια σύρραξη ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους , αυτόν των Κεμαλιστών που είναι μειοψηφία και αυτόν των ισλαμιστών που είναι η ανερχόμενη δύναμη!

Ο γκουρού Michael Rubin, μέλος του περίφημου και πασίγνωστου American Enterprise Institute και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, δήλωσε ότι τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επεκτείνει την εξουσία του, θα σύρει  την Τουρκία προς «μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής σύγκρουσης, αν όχι εμφύλιο πόλεμο.»

Σε συνέντευξη του, ο Rubin υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι  ήδη επικίνδυνα πολωμένη πριν από το δημοψήφισμα της 16ης  Απριλίου για μια συνταγματική μεταρρύθμιση που θα χορηγήσει «τεράστιες εξουσίες» στο  Ερντογάν με ένα προεδρικού τύπου σύστημα και όχι προεδρευόμενης  δημοκρατίας που υπήρχε μέχρι τώρα.
«Ξέρουμε από την ιστορία ότι η τουρκική πολιτική πόλωση οδηγεί συχνά σε τέτοιου είδους βία. Οι δικτατορικού τύπου εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , σύμφωνα με τον ίδιο θα του επιτρέψουν να μεταμορφώσει την χώρα του εντελώς. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι που είναι σε αντίθεση με τον Ερντογάν βρίσκονται στη φυλακή ή φοβούνται ότι ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του κράτους για να τιμωρήσει τις οικογένειές τους ή να τους καταστρέψει οικονομικά,  αυτό σημαίνει αυτόματα ότι όλοι αυτοί ποτέ δεν θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα ενός «ναι»  στο δημοψήφισμα. 

Αυτό θα  προκαλέσει ένταση που θα παραμείνει και θα επιδεινώσει την όλη κατάσταση.
Με λίγα λόγια, φοβάμαι ότι η Τουρκία ευρίσκεται ήδη σε μια παρατεταμένη περίοδο  εμφύλιας διαμάχης, αν όχι σε εμφύλιο πόλεμο»,  είπε ο Rubin.

Όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά και την προοπτική για το κουρδικό ζήτημα υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή, ο Rubin δήλωσε, «οι πολιτικές του Ερντογάν θα οδηγήσουν στην μόνιμη διχοτόμηση της Τουρκίας.  Είτε αυτό είναι ένα τμήμα των εσωτερικών συνόρων είτε  ένα διαμέρισμα της χώρας, αυτό μένει να το δούμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτό καθιστά κατανοητό ότι η σημερινή Τουρκία με τα σύνορα που γνωρίζουμε δεν έχει και πολύ χρόνο ζωής , ειδικά όταν το αναφέρουν Αμερικανοί πολιτικοί σύμβουλοι όπως ο προαναφερόμενος , ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...