Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗ...Κατακλυσμικό γεγονός στο διάστημα πριν λίγα 24ώρα…

Η NASA αναφέρεται σε ένα κατακλυσμικό γεγονός που έλαβε χώρα
χώρα στο διάστημα, αλλά οι ειδικοί εξακολουθούν να ερευνούν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πέπλο μυστηρίου με τις ακτίνων Χ, που εκπέμφθηκαν στη Γη πριν εξαφανιστούν μόλις 24 ώρες αργότερα, αφήνοντας τους επιστήμονες να ερευνούν ακόμα την πηγή!

Το φαινόμενο, το οποίο προήλθε από ένα γαλαξία 10,7 δισεκ. έτη φωτός μακριά, «συνελήφθη» από το Παρατηρητήριο ακτίνων-Χ, Chandra της NASA. 

Τα αρχικά ευρήματα δείχνουν ότι προήλθε από ένα «εντελώς νέο είδος κατακλυσμικού γεγονότος», παρά τις περισσότερες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για καταστροφή αστεριού από, μεσαίου μεγέθους, μαύρη τρύπα.Ένας εκπρόσωπος της NASA, δήλωσε: «Μια μυστηριώδης λάμψη των ακτίνων Χ έχει ανακαλυφθεί από το Παρατηρητήριο ακτίνων-Χ Chandra της NASA στην βαθύτερη εικόνα ακτίνων Χ που έχει ληφθεί. Αυτή η πηγή προέρχεται πιθανότατα από κάποιο καταστροφικό γεγονός στο χώρο, αλλά μπορεί να είναι και κάτι διαφορετικό που οι επιστήμονες δεν έχουν παρατηρήσει ποτέ ξανά.»
Ο Kevin Schawinski, του ETH Zurich στην Ελβετία, δήλωσε επίσηε με τη σειρά του: «Μπορεί να έχουμε παρατηρήσει ένα νέο είδος κατακλυσμικού γεγονότος. Ό, τι κι αν είναι, χρειάζονται πολύ περισσότερες παρατηρήσεις για να καταλάβουμε τι βλέπουμε. Είναι σαν να έχουμε ένα παζλ, αλλά δεν έχουμε όλα τα κομμάτια.»

Επισημαίνουμε ότι η πηγή ακτίνων Χ, που βρίσκεται σε μια περιοχή του ουρανού είναι γνωστή ως Chandra Deep Field-Νότου (CDF-S), και έχει αξιοσημείωτες ιδιότητες.


Πριν από τον Οκτώβριο 2014 αυτή η πηγή δεν μπορούσε να ανιχνευθεί, αλλά στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένα «ξέσπασμα» με αποτέλεσμα να γίνει 1.000 φωτεινότερη σε λίγες ώρες. Μετά από περίπου μία ημέρα, η πηγή είχε ξεθωριάσει εντελώς...

Στο πρόσφατο αυτό γεγονός, η πηγή ακτίνων Χ είχε παράξει για λίγα λεπτά, χίλιες φορές περισσότερη ενέργεια από όλα τα αστέρια σε αυτό το γαλαξία!
Και το μυστήριο παραμένει…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...