Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΑΡΓΚΟΒΑ:«Τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία»!

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας εκτίμησε ότι στα μέσα του 2018 είτε θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία...!

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη είπε: «Φαίνεται ότι το τρένο να βγούμε στις αγορές θα πάει πιο μακριά… 

Με βάση τα σημερινά δεδομένα τα capital controls μάλλον φαίνεται να ενισχύονται, γιατί παρατηρούμε τη συνεχή διαρροή καταθέσεων από τις τράπεζες. 

Επομένως, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το 2018, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Στη συνέχεια πρόσθεσε: 
«Για να αντιστραφούν όλα αυτά πρέπει να υπάρξει μία πάρα πολύ καλή συμφωνία, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα πολύ θετικό κλίμα, πράγμα το οποίο όμως με βάση τα όσα βλέπουμε δεν φαίνεται να υλοποιείται. 

Επομένως, υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος για την οικονομία, ενδεχομένως τα πράγματα να γίνουν ακόμη χειρότερα εάν καθυστερήσει και άλλο η συμφωνία και δεν κλείσει με τελικό ορόσημο στις 7 Απριλίου».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε ότι «το 2,7% αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουν εκτιμήσει. 

Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο μέχρι 1%, εκτός εάν υπάρξει μία πάρα πολύ καλή συμφωνία…Εάν πάει έτσι το πράγμα θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η διαφορά από ότι έχει εκτιμηθεί στον προϋπολογισμό».

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...